ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu ülkenin, kardeşliğe ihtiyacı var”

“Bu ülkenin, kardeşliğe ihtiyacı var”
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2020 / 17.18
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2020 / 17.18

HADEP’ in meclise girmek bir yana iktidar olacağını iddia eden HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, herkesin ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olduğunu belirtti. HADEP in de bunun garantisi olduğunu açıklayan Bozlak, “Gezdiğimiz her yerde halk barış istiyor. Son 2 yıldır bir huzur ortamı var. Ankara’da İstanbul’da oturup ahkam kesmesinler, kimse bu ülkeyi bölmek istemiyor. Herkes ülkenin birliğinden bütünlüğünden yana” dedi.

HADEP Genel Başkanı Bozlak, beraberindeki genel merkez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiği Gaziantep'te, İstasyon meydanında düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti. Toplantıya çevre illerin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Polisin panzerlerle geniş güvenlik önlemi aldığı alanda partililerine hitap eden HADEP Genel Başkanı Bozlak, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Ankara’da bir miting düzenlemek istediklerini, ancak buna izin verilmediğini belirterek, “Geçen gün gazetelerin birinde çıkan haberde anket sonuçlarına göre HADEP ilk seçimde meclise girecek deniyordu, ama HADEP meclise girmekle kalmayacak. iktidar olacak. HADEP parlamentoda muhakkak yer almalıdır, bu demokrasinin gereğidir, halkın gücüne olan saygının gereğidir” dedi.

Gaziantep'e gelmeden önce neredeyse tüm Türkiye’yi dolaştıklarını ve son duraklarının Gaziantep olduğunu belirten Bozlak, Türkiye'nin 3,5 milyar dolar için çok kötü günler geçirdiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Oysa bu ülke 15- 20 yıl içerisinde 400 milyar dolar para kaybına uğramıştır, kim verecek bunun hesabını? Bu ülkede kimse birinci sınıf vatandaş değil, herkes birinci sınıf vatandaştır. Birileri bizim parlamentoya girmemizden korkuyor, ama buna gerek yok. Bizim derdimiz demokratikleşme sürecini tamamlamış, toplumsal gereklerini tamamlamış, Ortadoğu ve Kafkasya’da güçlü bir Türkiye’dir. HADEP iktidara geldiğinde İdam Yasasını kaldıracaktır. Hükümete ve parlamentoya çağrıda bulunuyorum, cesur olmak zorundayız, milyonlar bir arada yaşamak istiyor, milyonların sesine kulak verin.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *