ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu terbiyesizliğe müsaade etmemeliyiz

Bu terbiyesizliğe müsaade etmemeliyiz
YAYINLAMA: 12 Şubat 2021 / 20.21
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2021 / 20.22
Kavaklık’a 4 tane tuvalet yapıldı. Halâ bazı sahreciler tuvalet yerine dışarıya kaka yapmayı marifet sayıyor. Çalışkanlığı yanında eğlenmeyi ve dinlenmeyi de aynı derecede seven hemşerilerimiz, ne yazık ki piknik yerlerimizi temiz tutmuyor. Yemek artıklarını, kâğıt parçalarını piknik alanlarına atarak kirletiyor.

Özellikle Kavaklık mesire yerinde kirlilik son haddine varmış durumda. Kavaklık'a belediye tarafından modern, tertemiz dört tuvalet yaptırılmasına rağmen birçok vatandaş tuvaleti kullanmayarak çevreyi pisletiyor. Çocuklar da çevreye tuvaletlerini yaparak pisliği artırıyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“İnsanın piknik yaptığı dinlendiği yeri, aynı zamanda tuvalet gibi kullanması akıl alacak şey değil. Çocuklarının tuvaletlerini piknik yerlerine yapmalarına nasıl izin veriyorlar bir türlü bunu anlayamıyorum. Medeni insan oturduğu, piknik yaptığı yeri kirletmez. Yemek artıklarını toplayarak çöp kutularına atar.

“Hemşerilerimden piknik yerlerimizi tertemiz tutmasını, çocuklarının ihtiyaçlarını gidermeleri için tuvalete göndermeleri gerekir. Hemşerilerimin rahatlıkla piknik yapmaları için yeni yeni güzel yerler hazırlatıyorum. Bunlar kendilerinin öz malı. Piknik yerlerini korumalı, temiz tutmalıdırlar. Çevreyi kirletenleri de ikaz etmeleri gerek. Pis kokulu yerde kim piknik yapmak ister? Piknik alanları bir kişilik değil, toplumun malıdır.”

Aynı şekilde Dülükbaba orman alanının da kirletildiği, kâğıt ve yemek artıklarının çevreye atıldığı bildiriliyor. Buralarda piknik yapan vatandaşların da çevreyi temiz tutması ve kirletenlerle mücadele etmesi, ilgililere çevreyi kirletenlerin bildirilmesi gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *