ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu tedbiri mutlaka almalısınız

Bu tedbiri mutlaka almalısınız
YAYINLAMA: 02 Ocak 2023 / 11.17
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2023 / 11.17
Geçen yıl şehrimizde 16 bin su saati donarak parçalandı. Bu sene aboneler tedbir alsınlar.

Geçen yıl kış mevsiminde şehrimizde meydana gelen şiddetli ve dondurucu soğuklar yüzünden 16 bin adet su saati donarak parçalandı. Su saatlerinin parçalanmaları yüzünden 48 milyon liralık sadece saat bedeli zararı meydana geldi. Buna ilave olarak su sayaçlarının onarımı içinde milyonları bulan harcamalar gerekti. Belediye Su İşleri İşletmesi elemanları bütün yaz çalışarak su sayaçlarını tamir için çalışmak zorunda kaldı. Bunlara ek olarak su saatlerinin patlaması sonunda büyük masraflarla Kartalkaya’dan getirilen pahalı su boşa akarak belediyenin, dolayısıyla halkın zararına neden oldu.

Geçen yıl meydana gelen su saatlerinin patlaması ve meydana gelen zararın tekrarlanmaması, vatandaşın boşa akan sudan dolayı fazla su parası ödemesini önlemek amacıyla belediye başkanlığı tarafından uyarı yayınları yapılmaya başlandı.

Belediye yaptığı uyarı yayınlarında vatandaşın kış ve donlar başlamadan su sayaçlarını korumak için tedbir alınmasını istedi. Su sayaçlarının çevresinin cam elyafı, yünlü eşyalarla çevrilmesi, bunların üzerinin de naylonla kaplanarak soğuktan tecrit edilmesi isteniyor.

Şimdiden su sayaçlarının korunması için tedbir alınmaması halinde hem vatandaşlar maddi zarara girecek, su sıkıntısı çekecek, hem de kısıtlı imkanlarla çalışan su işletmesi onarım ve bakım yerinin güç durumda kalacağı, boşuna zaman ve emek kaybına neden olacağı ifade ediliyor.

Su sayaçlarımızı soğuktan korumak için mutlaka tecrit etmemiz gerekiyor. Kendi menfaatimiz gereği işin savsaklanmaması isteniyor. Aksi takdirde su aboneleri hakkında yasal işleme başvurarak cezalandırılması yoluna gidilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *