ANASAYFA arrow right Spor

Bu sistem olmasa, penaltılar ve ofsaytlarda birçok hata yapılırdı

YAYINLAMA: 10 Ekim 2022 / 19.54
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2022 / 19.54
TFF Başkanı'ndan "VAR" açıklaması

Süper Lig ekiplerinden Giresunspor ve Ümraniyespor VAR'ın kaldırılması için TFF'ye başvuruda bulunacaklarını açıklamışlardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir-iki kulübün değil, tüm kulüplerin taleplerini değerlendirebileceklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu, sportradar ile anlaşma imzaladı. TFF Başkanı Mehmet Büüykekşi törende yaptığı konuşmada; "Yaklaşık 4 ay önce göreve geldi. Futbolumuzu bulunduğumuz konumdan elit seviyeye çıkarmak için çalışmaya başladık. Projelerimizden birisini de bugün hayata geçireceğiz. TFF 2. Lig ve 3. Lig için iki önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bu liglerde bulunan 92 kulübün gelirini 5 yıllığına artıracak bir yayın anlaşması imzaladık." dedi.

"EURO 2024 elemelerinde hedefimiz ilk iki"

EURO 2024 elemelerindeki grubu değerlendiren Büyükekşi; "Önümüzdeki Mart ayında maçlar başlayacak. İlk maçımız Ermenistan'la olacak. Diğer gruplara baktığımızda Milli Takımımızın grubu avantajlı görünüyor. Hedefimiz bu grupta ilk 2 içerisinde olup Almanya'da ülkemizi temsil edebilmek. Almanya aynı zamanda Türkiye dışında en çok Türk'ün olduğu yer. Dün de Ampute Milli Takımımız Dünya Şampiyonu oldu." dedi.

Büyükekşi hakemleri savundu

Büyükekşi hakem yönetimleri hakkında; "Bu yıl ilk kez 1. Lig'de de VAR sistemini kullanıyoruz. Gri pozisyonlara zaten karışmıyor, hakemin göremediği net pozisyonlarda uyarı yapıyor. Bu sistem hakkında talepler için bir iki kulübe değil, bütün kulüplerin taleplerine bakmamız lazım. Bu sistem olmasaydı, penaltılar ve ofsaytlarda birçok hata yapılırdı." dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *