ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu sene şehrimizde 3 bin konut yapılacak 

Bu sene şehrimizde 3 bin konut yapılacak 
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 19.43
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 19.43

İnşaata temmuz ayında başlanıyor. Sosyal mesken sahibi olmak için 7 bin kişi başvurdu. Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Yalçın Çepik tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Göllüce'de 100 bin kişinin barınacağı 18 bin konutun ilk partisinin yaptırılmasına temmuz ayında başlanacak. Belediyeye sosyal konut için başvuran 7 bin kişinin durumları evlerinin bulunup bulunmadığı süzgeçten geçiriliyor. Tapu kayıtları inceleniyor, ev isteyenlerin durumları gözden geçirilerek inceleniyor.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Yalçın Çepik yaptığı açıklamada Doğu Kent projesinin gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlandığını, ilk elde üç bin konut yaptırılacağını, kısa bir sürede gerçekleşmesi için Belediyenin önderliğinde bir de konut yaptırma şirketi ve kooperatifinin kurulmak üzere bulunduğunu bildirdi.

Belediye olarak PTT Başmüdürlüğüne müracaat edilerek Doğu Kentin telefon işinin kısa sürede halledilmesi istendi. PTT yetkilileri de Göllüce'ye kurulacak olan 5000’lik santralın 1984 yılında hizmete gireceğini, bunun için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Er tuğ ise: “Daha önce de bildirdiğimiz gibi evsiz dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Doğu Kent ve Batı Kent projelerini hazırlamıştık. Gerçekleşmesi için de şirketler ve kooperatifler kuruluyor. Temmuz ayı içinde Göllüce'de 18 bin konutun ilk partisi olan 3000 konutun temelini atmaya başlıyoruz. Burası 100 bin kişilik yepyeni bir şehir olacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *