ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu sanayi sitesinde belediyenin adı yok

Bu sanayi sitesinde belediyenin adı yok
YAYINLAMA: 01 Eylül 2021 / 12.58
GÜNCELLEME: 01 Eylül 2021 / 12.58
GASKİ topu Şehitkamil’e, Şehitkamil GASKİ’ye atıyor.

KÜSGET Oto Yedek Parçacılar Sitesi sakinleri, belediyelerin topu birbirine atarak hizmet vermemesi yüzünden çamur deryasında çalışıyor. GASKİ’nin kanalizasyon çalışması sonucu oluşan çukurların kapanmaması site esnafını perişan ediyor.

Dükkanların önünün çamur, çukur ve su göletlerinden geçilmediğini ifade eden oto parçacılar esnafı, “Bu bölgede defalarca asfalt yapıldı, ancak bizim sitemizdeki cadde ve sokaklar asfaltlanmadı. Yaz aylarında tozdan, kış aylarında çamurundan usandık. Taleplerimizi defalarca iletmemize rağmen kulak asan olmadı. Yerel seçimler öncesi burayı asfaltlamaya geleni yuhalayacağız” diye konuştular.

Şehitkamil Belediyesi’nin olayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, Büyükşehir’in de Şehitkamil’e attığını ifade eden Oto Yedek Parçacılar Dernek Başkanı Galip Akyel, belediyelerin asfalt yapmamak için çeşitli mazeretler ortaya attığını söyledi. Akyel, “Bu işlere oto yedek parçacılar sitesi kooperatifinin bakması lazım. Esnafın yol, su, elektrik gibi sorunlarına çözüm bulmaları gerekir. Biz esnafımız mağdur olmasın diye belediye yetkililerine durumu ilettik. Durumu gözleriyle gördükleri halde, 15 dükkan boş diye, ‘siz siteyi kullanmıyorsunuz, size asfalt yok’ dediler. Biz de kendilerine boş gibi gözüken dükkanların aslında esnafımız tarafından depo olarak kullanıldığını izah ettik, fakat duyarlılık gösteren, olmadı” dedi.

Oto Yedek Parçacılar Dernek Başkan Yardımcısı Hakkı Orhan da, kış mevsiminin yaklaşmasıyla çamur deryası haline gelen yollar ve çukurlar yüzünden büyük sorunlar yaşadıklarına dikkat çekerek, “GASKİ kanalizasyon çalışması için buraları eşti gitti. Ortalığı delik deşik etti. Burayı eski düzenine getirmek belediyelerin görevi iken umursamaz bir tavırla esnafı hiçe sayıyorlar. Mazeretleri sürekli sitede bulunan dükkanlardan bazılarının boş olması. Krizle birlikte dükkanını kapatan oldu, kapatma diyebilir misiniz? Buradaki iş ortamını beğenmeyip sanayide farklı bir yere dükkan açan esnafımız oldu, gitme diyebilir misiniz? Ancak şu unutulmasın ki bu işin bir de seçimi var. Yerel seçimler yaklaşıyor. Bu asfaltı yapmaya elbet gelecekler. O zamanda kendilerine oto yedek parçacılar esnafı olarak yuh çekeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Belediyelerin umursamaz tavrının yanı sıra site çevresinde çifte standart yaşandığını da sözlerine ekleyen Orhan, “Karşı tarafımızdaki Ayakkabıcılar Sitesi’ne bakın, pırıl pırıl. Çünkü o sitenin başkanı büyükşehir belediye meclis üyesi de ondan. Adam istediği gibi hizmeti ayağına getirtiyor. Böyle adaletsiz, böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *