ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu partide rahat, huzur görmedim”

“Bu partide rahat, huzur görmedim”
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 13.22
CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyeleri, partiden ihraç istemini şuur altı bir karar olarak değerlendiriyor. Meclis üyesi Ateşsönmez, gelişmelerden il ve ilçe yönetimlerini sorumlu tutarken, istifa eden Abdulvahap Tural, “Bu partide rahat, huzur göremedim. Hep kavga ve çekişme var. Düzeleceği de yok” dedi.

Konuyla ilgili tepkilerini Sabah’a açıklayan meclis üyelerinden Raif Ateşönmez, bu olayların il ve ilçe yönetimlerinin tutarsızlığından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi: “Partiden ihraç cezasını kesinlikle hak etmedik. Eğer disiplinden böyle bir karar çıkarsa mücadelemizi sürdüreceğiz.

Olayın sorumluları hakkında gerekli yerlere başvuracağız. Şehitkamil Meclisi’nde birçok gelişme yaşandı, bazılarıyla ilgili il yönetimi bilgilendirildi. Ama il yönetimi üç yıldır adeta kulağına pamuk tıkamış, seyrediyor. Eğer görevlerini yapsalardı bugün bu noktaya gelinmezdi. İnsanlar artık birbirinden şüphelenmeye başladı. Spekülasyonlar giderek arttı.”

Şikayet edenlerin şikayetinin arkasında durmadığını, şikayet mercilerinin şikayetçi ile şikayet edilenleri yüzleştirmediği veya böyle bir suçun olup olmadığını araştırmadığını araştırmadığını söyleyen Ateşsönmez, "Örneğin il teşkilatının iddiasına göre meclis üyesi Asım Meriç’in bazı meclis üyeleri hakkında şikayette bulunmuş. Ancak Meriç, böyle bir şikayetinin olmadığını söylüyor. Ortada asılsız bir iddia, asılsız bir şikayet söz konusu. Bu tür kuru iddialarla huzursuzluk çıkarılıyor. II teşkilatı da buna çanak tutuyor. Sorun neyse tespit edip çözmüyor. Şimdi ortada fol yok, yumurta yok, somut bir suç yok, ama bizim ihraç edilmemizi istiyorlar. Böyle adaletsizlik olur mu? Biz şimdiyi kadar partimize karşı bir saygısızlık etmedik” dedi.

İl ve ilçe örgütlerindeki tutarsızlıkların devam etmesi halinde partide önümüzdeki günlerde istifaların devam edeceğini söyleyen Ateşsönmez tepkisini şöyle dile getirdi: “Verilen karar tamamen yanlış ve yanlı. Ortada suç yok, şahit yok, ispat edilen bir olumsuzluk yok. Neye göre partiden ihracımız isteniyor? Grup kararına uymak suç mu? 18 Meclis üyesinden 10'unun imza attığı bir konuda bizler neden suçlu muamelesi görüyoruz?”

CHP’den istifa eden Abdulvahap Tural ise, şimdiye kadar partiye karşı saygısızlığının ve en ufak bir zararının olmadığını söylerken şöyle konuştu: “Aslında ben CHP’yi çok seviyorum. Mevcutlar içerisinde en iyi parti. Partimle de hiçbir sorunum yoktu, fakat bazı art niyetli kişiler partiyi yıpratıyor. Bu partide çalmadım, çırpmadım, partiye bir zararım da olmadı. Fakat hiçbir somut suç yokken ihracımızın istenmesi benim çok zoruma gitti. Çünkü ihraç kelimesi bile benim için çok ağır. O nedenle artık böyle bir yerde kalıp siyaset yapamam. Çünkü istenilen ceza doğru değil. Belki yarın disiplinden başka türlü karar çıkar, ama benim için önemli değil. Bizi kamuoyu önünde küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *