ANASAYFA arrow right Eğitim

“Bu mesleklerde uzaktan eğitim, topluma fayda değil, zarar verir!”

“Bu mesleklerde uzaktan eğitim, topluma fayda değil, zarar verir!”
YAYINLAMA: 28 Ekim 2020 / 20.25
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2020 / 20.51
Sosyal Hizmet ve Çocuk Gelişimi Bölümleri Açıköğretimden kaldırılmalı!

Sosyal Hizmet Bölümü’nün Aaçıköğretim’de olmasını eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıdı.  “Toplum sağlığı alanında hizmet veren sosyal hizmet mesleğine gönül vermiş, emek vermiş on binlerce uzmanın açık öğretimle bu uzmanlığın kazanılamayacağı uyarılarını dikkate almak, ülkemizin ve toplumun geleceği açısından kritik öneme sahiptir. Sosyal hizmet mesleğine yıllarca emek veren, zaman harcayan on binlerce insanın bu emeğini heba etmeyin” çağrısında bulundu.

Bu mesleklere uzaktan eğitim topluma fayda değil, zarar verir. Sosyal hizmet eğitimini açık öğretime entegre etmek topluma ve bu mesleğin uzmanlarına yapılmış en büyük haksızlıktır. Örgün eğitimini tamamlamış, gerekli stajları almış nitelikli sosyal hizmet uzmanları işsizken şimdi Açık Öğretim’de yüz binlerce işsiz yaratmanın ne anlamı var? Mesleklerin içini boşaltmayın, insanların gelecekleriyle oynamayın.”

Yılmazkaya, “Sosyal hizmet uzmanları toplumun en hassas kesimi olan dezevantajlı ve incinebilir bireylerle çalışıyor.

Hastanelerde, sağlık ocaklarında; ATAUM’larda çalışırlar. İlk, ortaokul ve liselerde, üniversitelerde SKS’lerde, mahkemelerde, çocuk ve aile mahkemelerinde çalışırlar. Kreş, engelli bakım merkezleri, huzurevleri, kadın sığınmaevleri, gençlik merkezleri gibi sosyal hizmet kuruluşlarında çalışırlar. Sosyal yardım birimlerinde çalışırlar. Engellilerle ve yaşlılarla, onların aktif ve engelsiz yaşayabilmeleri için her düzlemde çalışmalar yaparlar. Onları sokaklara çıkarırlar, spor yaptırırlar, dansa götürürler. Akıl ve zihin hastalığı olanlarla ya da üstün zekalı çocuklarla özel çalışmalar yaparlar. Topluma uyum sağlamakta sıkıntı çeken alkoliklerle, bağımlılarla, eşcinsellerle, saldırganlarla, boşa çıkmış emeklilerle, gebe kadınlarla, onların gebelik sağlığı ve yaşam zenginlikleri için çalışırlar. Şiddet gören kadınlarla (ve onlara şiddet gösterenlerle) çalışmalar yaparlar. Sadece çocuk ve kadın değil her insanın cinsel sömürüsüne karşı birey, grup, aile ve topluluk düzleminde çalışmalar yaparlar. Toplumdaki göçmen sığınmacı sorunlarını topluluğa uyum temelinde çözmeye çalışırlar. Tüm ve daha birçok çalışmaları birey, grup, aile ve topluluk düzeyinde, kapalı ve açık mekanlarda yaparken sosyal ilişkileri geliştirmeyi, sosyal yalnızlıkları gidermeyi ve sosyal terapiyi hedeflerler.”

Ne Akla Nede Mantığa Uymaktadır

Yılmazkaya, “Bu kadar hassas kişilerle ve toplumun en hassas konuları üzerinde çalışan sosyal hizmet uzmanlarının uzaktan eğitimle yetiştirilmesi ne akla nede mantığa uymaktadır.

Son 10 yıldır Sağlık Bilimleri Fakültesinin çatısı altında bulunan bölümlerin açılan açık ve uzaktan eğitim programlarına dahil edilmesi topluma ve ülkeye ihanettir.

Toplumun sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayan, yeni nesilleri geleceğe sağlıklı bir şekilde taşıyan sosyal hizmet ve çocuk gelişimi bölümü, desteğe ihtiyaç olan birçok vatandaşımızın yarınları adına, sağlıklı bir toplum geleceğini, mimarisini ve temelini oluşturan bütüncül mesleklerdir.

Bu gerçekler ışığında sosyal hizmet bölümü ve çocuk gelişimi gibi kritik bölümler bir an önce açıköğretimden kaldırılmalı, açık ve uzaktan eğitim verilmesi durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *