ANASAYFA arrow right Sağlık

Bu merkez kapanırsa çok perişan ve mağdur oluruz 

Bu merkez kapanırsa çok perişan ve mağdur oluruz 
YAYINLAMA: 20 Eylül 2021 / 12.59
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2021 / 12.59
Gaziantepli kadınlar, Asiye Ragıp Oral Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi’nin kapanmasını istemiyor  

Yıllardan beri kadınlara aile planlaması konusunda hizmet veren günlük 75-80 kişiye hizmet eden Asiye Ragıp Oral Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi kapanarak Aile Hekimliği’ne dönüştürülecek. Bu duruma tepki gösteren kadınlar, merkezin kapanmamasını isterken, bu konuda yetkililerden yardım istedi.  

Şahinbey, Şehitkamil başta olmak üzere diğer ilçelerdeki kadınlara aile planlama hakkında bilgiler veren ve hizmet veren İnönü Caddesi Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Asiye Ragıp Oral Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi Aile Hekimliği oluyor. Kadınlar, merkezin kapanmasıyla büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını dile getirdi. 

Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz 

Ahmet Ödük, “Eşimi 20 yıldan beri Asiye Ragıp Oral Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi’ne getiriyorum. Buranın kapanmasını kesinlikle istemiyoruz. Çünkü bu merkezin insanlara çok faydası var ve burası kapanırsa biz nereye gideceğiz? Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.   

Çok iyi ilgileniyorlar, sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dinliyorlar 

Ayşe Olmaç, “Kadın ve Doğum Hastanesi’nde görmediğimiz değeri bu merkezde görüyoruz. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar, sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dinleyip çözüm önerileri sunuyorlar. Buranın kapanıp sağlık ocağı olmasını istemiyoruz. Çevrede o kadar atıl durumda olan binalar bulunuyor, oraları Aile Hekimliği yapsınlar” açıklamasını yaptı.  

Kadınlar olarak, bu merkezin çok faydasını görüyoruz 

“Bizden ne istiyorlar” sözleriyle yetkililere seslenen İnci Ödük, “Kadınlar olarak bu merkezin çok faydasını görüyoruz. Kadın ve Doğum Hastanesi uzak olduğundan buraya geliyoruz. Çalışanlar bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Bu merkez kapanırsa çok perişan ve mağdur oluruz” dedi. Özer Karınca  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *