ANASAYFA arrow right Güncel

Bu kadar önemli bir proje siyasete alet edilmemeli

Bu kadar önemli bir proje siyasete alet edilmemeli
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 20.31
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 20.31
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı ve GASKİ Genel Kurulu 2022 yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkan-lığında yapıldı.
  1. Zırhlı Tugay arazisinde imar değişikliği yapılarak yeniden meclis gündemin getirildi. Söz konusu alanın imara açılması CHP’nin ret oyuna karşılık meclisten geçti.

Tugay arazisinin şehir merkezinde kaldığını söyleyen Toprak, “Şehir merkezinde askeri alan olarak belirlenen, tel örgü ile çevrili, vatandaşların girilmesine müsaade edilmeyen yeşil alanların vatandaşların kullanımına açacak belki de Türkiye’deki en büyük millet bahçelerinden bir tanesini yapmak adına biz bu projeyi bu planlamayı yapıyoruz. Askeriyenin yapılı olan alanlarda sadece imar planı yapılarak konut yapılmasına müsaade edilecek. Ağaçların hiçbirine dokunulmadan vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Bu kadar önemli bir proje siyasete alet edilmemeli ama maalesef hep siyasi davranılıyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı ve GASKİ Genel Kurulu 2022 yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile açılırken, gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Görüşülen maddeler oy birliği ve oy çokluğu ile kabul edildi, GAGEVE, 5 milyon TL yardım meclisten geçti.

  1. Zırhlı Tugay arazisinde yürütmeyi durdurma kararı olduğunu hatırlatan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “Yargı kararları yok sayılarak yeniden plan değişikliği yapılarak anayasal su işlendi. Bu alanın yapılaşmaya açılmasının kamu yararına aykırı olduğunu, alanın Dülükbaba ormanı ile birleştirerek, halkın kullanımına açık yeşil alan olması gerekiyor. İmarın hukuka aykırı olduğu için birçok STK itiraz etti ve dava açıldı. Dolayısıyla mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Fakat tekrar bir plan değişikliği yapılarak yürütmeyi durdurma kararını tanımadılar” ifadelerini kullandı.

Kireç, “Yürütmeyi durdurma kararı idareye verile bir emirdir. İşlem iptal edilmeden yeni karar alınamaz. Bu alana konut yaptıracaksınız, ama iptal kararına karşın nasıl yapacaksınız? Bu planı yaparsanız tarih sizi yargılar, tüm STK’lar ile birlikte bir araya gelinmeli” çağrısında bulundu.

Toprak, “Geçmiş dönemde bir sivil toplum kuruluşunun başkanının ağaçlandırılmamış boş olan alan planlanırken sanki ağaçlık alanların imara açılıyormuş ve ağaçlar kesiliyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı ama vatandaşlarımız ferasetlidir. Bizlere güveniyor ve ne yapmak istediğimizi çok iyi biliyor. Yürütmeyi durdurma kararı verilen konu geçmişte yapılmış olan planlama ile alakalı olan meclis kararı. Yeni bir plan yapıyoruz. Dolayısıyla itirazı olan, yapılan planın hukuka aykırı olduğunu düşünen kişi yeni kararla ilgili yeni dava açar. O süreçte yeniden durdurma veya iptal kararı verilmesi halinde biz de mahkemenin kararına uymak zorundayız” açıklamasında bulundu.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi’nin, “İtirazlar içerisinde 5. Zırhlı Tugay İstihkam Şube Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü de bulunuyor” sorusuna Toprak, “Milli Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu itiraz mahkemenin söylemiş olduğuyla çelişiyor. Mahkeme yürütmeyi durdurma veya iptal gerekçesi planlamanın tamamının bütüncül düzenlenmesi gerektiği yönündeydi. Hem mahkemenin vermiş olduğu kısımları hem de 5. zırhlı tugay komutanlığının itirazlarını karşılayacak şekilde yeni bir planlama yapıldı” cevabını verdi. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *