ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu iktidardan utanç duyuyorum”

“Bu iktidardan utanç duyuyorum”
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2020 / 17.25
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2020 / 17.25

Büro Emekçileri Sendikası Şubesi Başkanı Mehmet İletmiş, kısmi KDV indiriminin ekonomiyi canlandırmaya yetmeyeceğini söyledi. İletmiş, “Eğer iktidar toplumun tüm kesimlerini düşünerek KDV indirimine gitseydi, önce temel gıda ve zorunlu tüketim maddelerindeki KDV'yi indirmesi gerekirdi” şeklinde konuştu.

Bazı ürünlerde KDV indirimine gidilmesinin tamamen aldatmaca ve gündemi değiştirmekten başka bir anlam ifade etmeyeceğini görüşünü savunan İletmiş, Türkiye’de nüfusun çok büyük bir bölümünün beyaz eşya alabilecek ya da otomobile para yatırabilecek durumda olmadığını belirterek, İktidar toplumun geniş kesimlerini düşünerek KDV indirimine gitseydi başta temel gıda ve zorunlu tüketim harcamalarındaki KDV’yi indirmesi gerekirdi. KDV indiriminde kesinlikle toplumsal ya da sosyal bir amaç güdülmemiştir.

İktidara bugüne kadar yön veren sermaye kesimlerinin ve uluslararası işbirlikçilerin talepleri yerine getirilmiştir. Buradan çıkan sonuç, iktidarın kendi halkına sırtını dönmüş ve hala uluslararası sermayeden aldığı emirleri yerine getirir bir yönetim sergilemesidir. Birey olarak kendi adıma duyduğum utancın yanı sıra, temsil ettiğim kesimler adına da halktan kopuk, ne idüğü belirsiz kararlar almaya devam eden, ulusal onurumuzu zedeleyen iktidardan duyduğum utancı belirtmekte sakınca görmüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *