ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu iktidar, ülkeyi karanlığa gömdü

Bu iktidar, ülkeyi karanlığa gömdü
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 13.21

57. Hükümeti oluşturan partilerden önümüzdeki günlerde toplu istifaların olacağına ileri süren DYP eski İl Başkanı Cemal Altunbaş, mevcut partilerin iktidarı boyunca ülkenin topyekûn bir karanlığa gömüldüğünü söyledi.

Altunbaş, işçisiyle, memuruyla, köylüsüyle, sanayicisiyle Türkiye’nin mevcut hükümet tarafından bir girdabın içerisine sürüklendiğini belirterek, “Şu aşamadan sonra iktidardakilere hükümet demek doğru değil. Çünkü hükümetin başı yoktur ve kendi can derdine düşmüştür. Kendi sorunlarıyla uğraşmaktan ülke sorunlarıyla uğraşacak zamanı yoktur” şeklinde konuştu. Cemal Altunbaş, Türkiye’nin şu anda siyasi bir boşluk içerisinde olduğunu, bu siyasi boşluktan kurtuluşun tek yolunun, bir erken seçimle halkın güveninin tazelenmesi ile oynayan taşların yerine oturtulması olduğunu kaydetti.

DYP’den geçtiğimiz hafta içerisinde istifa eden bir milletvekilinin MHP saflarına katılmasının hatırlatılması üzerine Altunbaş, bundan sonraki dönemde DYP’den başka istifa beklemediklerini, ancak iktidar partilerinde çözülmeler ve toplu istifalar yaşanacağını ileri sürdü. Muhalefet görevinin tek partinin tekeline bırakılmasının yanlış olduğuna değinen Cemal Altunbaş, muhalefetin sesini duyuramamasındaki en büyük etkenin, basın kartelinin hükümete organik bağlarla bağlanmasından ileri geldiğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *