ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu hükümet hemen gitsin

Bu hükümet hemen gitsin
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 13.16
Hükümette yaşanan istifalar ve doların aşırı yükselmesi, tüm sektörleri olduğu gibi nakliyatçıları da vurdu. Gaziantepli nakliyatçılar, ekonomide ve siyasette belirsizliğin giderilmesini istedi. Nakliyatçılar Odası Başkanı Mustafa Soysal, ülkede yaşanan siyasi çalkantılar ve doların aşın yükselmesi nedeniyle sanayiciden küçük esnafa kadar, tüm kesimlerin işlerinin durma noktasına geldiğini belirtti.

Nakliyatçılar Odası Başkanı Mustafa Soysal, “Hükümet bir an önce çekilmesini, seçim yapılmasını ve ülkedeki kaosu önleyecek bir hükümetin kurulmasını istiyoruz. Ancak, Ecevit’in çekilmeye hiç niyeti yok. Ülkeyi hiç düşünmüyorlar. Ülkeyi biraz olsun düşünseler, haftada iki kez yakıta zam yapmazlardı. Bugün bir litre mazotun fiyatı bir milyon 150 bin lira oldu. Nakliyatçılar zaten olmayan işlerine bir de yakıt ücretlerinin' artmasının eklenmesiyle, çok zor duruma düştü. Şoförler açız diye bağırıyor. Bugün şoförün aldığı nakliye ücreti mazot parasını karşılamıyor” dedi.

Soysal, ülkedeki işsizliğin artması ve ekonomik bunalımın devam etmesinin hırsızlık olaylarının artmasına neden olduğunu söyledi ve “Ülkemizdeki kanunlar çok yetersiz. Bugün kamyon çalan biri 3 ay yatıp çıkıyor. Bir kamyon 40 milyar liralık yük alıyor. Dolu bir kamyonun çalınması demek, mal sahibinin ve şoförün hayatının bitmesi demektir. Bu tip hırsızlık olaylarının önlenmesi için, cezaların ağırlaştırılması lazım. Bu yönde hükümet nezdinde girişimlerde bulunmamıza rağmen, hiçbir sonuç alamadık” şeklinde konuştu.

Ekonomik krizler ve iş yokluğu nedeniyle, kamyoncular arasında da büyük rekabet yaşandığını bildiren Soysal, “Gaziantep bir ticaret merkezi oldu. Bu bölgenin tüm nakliyatçıları buraya gelerek yüklerini alıyorlar. Bu durum da şoförler arasında bir rekabetin yaşanmasına ve fiyatların düşmesine neden oluyor. Özellikle doğu illerinde gelen şoförlerin çok düşük ücretlerle çalışmaları, Gaziantepli şoförleri çok zor durumda bırakıyor ve iş yapamaz hale getiriyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *