ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu hükümet devam ettikçe kriz bitmez

Bu hükümet devam ettikçe kriz bitmez
YAYINLAMA: 04 Aralık 2020 / 13.33
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2020 / 13.33
Krizden en fazla etkilenen küçük esnaf ve sanatkar kan ağlıyor. Vergi ve faizlerinin silinerek uygun ödeme koşulları ile taksitlendirme isteyen esnaf, krizin en ağır şekilde devam ettiği yolunda görüş belirtiyor.

Şaban Yalçındağ (Camcı): “Kriz hala devam ediyor. Bu hükümet devam ettiği sürece, kriz de bitmez. İşyerimi kapatıp yurt dışına gitmek için başvurdum. Avrupa şu an kabul etse, hemen gideceğim. Çünkü burada yaşanacak durum kalmadı, yapamıyoruz. Bir de Maliye ve BAĞ-KUR tepemizden eksik olmuyor. Borcumu ödeyemez oldum. Sürekli haciz kağıttan geliyor. Bu hükümet vatandaşını düşünüyorsa, bir vergi affı çıkarır. Eğer vergi affı çıkmazsa, evimizi, arabamızı, neyimiz varsa satıp vergi ödememiz lazım. Zaten kazanmıyoruz, elimizdeki birkaç kuruş parayı da vergi diye alıyorlar.”

Süleyman Özkoyuncu (Kıraathaneci): “Kış mevsimindeyiz. Vatandaşın soğuk havada içeri girip bir bardak çay içmesi lazım. Ama insanlar artık çay içmez oldu. 150 Bin liralık çay içilmiyorsa, siz bu milletin nasıl bir krizde olduğunu düşünün. Ekonomik kriz bitti diye laflar ediliyor. Bunları söyleyenler, önce gelsin bizim şu halimizi görsün, ondan sonra kriz bitti desin. Benim ailem geceleri soğukta oturuyor. Sobaya kömür alacak para bulamıyoruz. Kriz bitti diyenler gibi, sıcak evlerde krallar gibi yaşamıyoruz.

Akgün Gürbüz (Düğün salonu işletmecisi): “Ekonomik kriz artarak sürüyor. Kriz bitti diyenler hiç mi esnafın içine inmiyor? Hiç mi, vatandaşın halini görmüyor? Fiyatlarımızı i artırmadık ama nafile, en ufak iş yok. Millette para yok ki evlensin. Vergi borçlarımız birikti. Bunları ödeyemez, olduk. Ben vergi affı çıkmasını istiyorum. Eğer hükümet biraz vatandaşını düşünüyorsa, vergi affı çıkarır. Vergi atfıyla küçük esnafın biraz olsun rahatlayacağını düşünüyorum. Eğer krizden çıkılmak isteniyorsa, küçük esnafın kurtarılması lazım.”

Gökhan Polat (Oto tamircisi): “Son günlerde ekonomik kriz bitti mi, bitmedi mi diye tartışılıyor. Ekonomik kriz bitti diyenler milletvekilleri. Onlar için zaten kriz olmadı ki bitsin. Aldıkları milyar aylıklarla, ev bedava, yakıt bedava, elektrik su parası yok, devletin otomobili altlarında. Bunlar için nasıl ekonomik kriz olur ki? Onların yerinde olsam, ben de ekonomik kriz yok derim. Ekonomik kriz bitmedi diyenler kimler? Sanayici, küçük esnaf, işçi, memur… Ben burada boş oturuyorum. Geçen yıllarda başımızı kaşıyacak vaktimiz olmazdı. Şimdi tek tük arabalar tamire geliyor. Onlar da mecburen ya yolda kalıyor ya da çok büyük sorunları oluyor. Ben bu tartışmaların artık yapılmamasını istiyorum. Çünkü milletvekilleri için kriz yok, vatandaş ise her zaman krizin içinde boğuşuyor. Bunun başka açıklaması olamaz.”

Ayhan Aslan (Kuaför): “Aslında krizi hiç hissetmememiz gerekirdi. Ama ben de iş yerimi kapatma noktasına geldim. Kriz bitti deniyor. Ben kadın kuaförüyüm. Kadınlar dış görünüşlerine, özellikle saclarına çok Önem verirler. Sürekli güzel olmak isterler. Krizden dolayı, artık kadınlar da kendilerine bakmaz oldu. Müşteri sayısında büyük bir azalma oldu. Krizin bitmediğinin göstergesi değil mi bu? Benim başka mesleğim yok. Dükkanı kapatsam aileme nasıl bakacağım? Kapatmasam vergi, dükkan masrafları ve diğer giderleri nasıl ödeyeceğim? Ne yapacağımı şaşırdım.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *