ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu hükümet Derhal gitmeli”

“Bu hükümet Derhal gitmeli”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Refahyol Hükümeti döneminde Türkiye’nin bir takım güçlükler ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden
"Sıkıntıların kaynağı hükümetin kendisi”
Refahyol Hükümeti döneminde Türkiye’nin bir takım güçlükler ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden CHP Milletvekili Çetin: “Refahyol Hükümeti iş başına geldiği günden bu yana Türkiye’de sorun ve sıkıntılarda büyük artış olmuştur. Bunların artmasının temel nedeni hükümetin kendisinden kaynaklanmaktadır. Bu hükümet MGK’nın toplantısına ve karar alımına neden oldu. Kararların içeriğinin. Büyük bir kısmını da laik Cumhuriyet ve ilkeleri oluşturmakta. MGK kararları zamana yayılmadan en kısa süre içinde mutlaka uygulanmasına geçilmeli” diye konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılardan ve güçlüklerden kurtulması için demokratik yollardan parlamento içinde yeni bir hükümetin oluşması gerektiğini kaydeden Çetin, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu hükümet devam etmemeli. Bu ülke açısından son derece faydalı olur. Parlamento içinden bir hükümet mutlaka çıkmalı. Zaten bu konuda çalışmalar aralıksız sürüyor. Ama nasıl bir model olacağı kesin belli değil. Bu nedenle CHP’nin oluşacak hükümet içinde bulunup bulunmayacağı da kesin belli değil. Fakat bence eğer ülkenin istikrarı için bu isteniyorsa mutlaka yer almalı.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *