ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu hafta sıcaklık 39 dereceden aşağı düşmeyecek

Bu hafta sıcaklık 39 dereceden aşağı düşmeyecek
YAYINLAMA: 19 Nisan 2021 / 16.59
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2021 / 16.59
Afrika sıcağı bastırdı

Şehrimiz dünden itibaren Afrika sıcağının etkisi altında kaldı. Afrika üzerinden gelen sıcak ve kuru hava ilimizle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki tüm illeri etkiledi. Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Gaziantep illerinde bu hafta boyunca sıcaklık 39 dereceden aşağı düşmeyecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve ilimizdeki meteoroloji müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre yurdumuz Karadeniz üzerinde bulunan soğuk hava ile Afrika üzerinden gelen sıcak akımların etkisi altında kaldı. Afrika üzerinden gelen sıcak ve kuru hava Güneydoğu Anadolu bölgesini tamamen etkisi altında bıraktı.

Dün ilimizde yapılan rasatlarda en düşük sıcaklık 23 derece, en yüksek sıcaklık ise 39 derece oldu. Güneydoğu Anadolu illerindeki sıcaklık da aynı seviyede seyretti. Rüzgârlar doğu yönlerinden saatte 15-20 kilometre hızla esiyor. Havanın nemlilik durumu sıfıra yakın.

Havaların birden bire anormal derecede ısınması ve nemsiz olması nedeniyle vatandaşların dikkatli davranmaları gerekiyor. Güneş tam tepeye çıktığı, havanın en yüksek sıcaklığı bulduğu zamanlarda güneşte gezilmemesi bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *