ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu genç kızımıza sahip çıkmalıyız

Bu genç kızımıza sahip çıkmalıyız
YAYINLAMA: 20 Aralık 2022 / 16.26
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2022 / 16.26
Sağır ve dilsiz olmasına rağmen, atletizm de inanılmaz başarılara imza atan ve okulunu başarıyla devam ettiren Ayşegül Gökkaya, ailesinin imkanları yeterli olmadığı için eğitime devam edemeyecek… Sabah, duyarlı yöneticiler ve iş adamlarını Ayşegül’e yardıma çağırıyor:

6 çocuklu bir ailenin üç sağır ve dilsiz çocuğundan biri olarak Nurdağı’nda yaşayan Ayşegül Gökkaya, yardım eli uzatılırsa yeni bir Süreyya Ayhan olma yolunda. Ailesi ve Ayşegül’e yapılacak yardım, ülkemize yeni ve pırıl pırıl bir atlet daha kazandıracak.

Okulunda da çok başarılı

Kahramanmaraş işitme engelliler ilköğretim okulunda ilk öğrenimini tamamlayan Gökkaya, her dönem takdir aldı. Okulda, atletizmden resme kadar hemen her alanda okulun en iyi öğrencilerinden biri olan Gökkaya’nın başarıları Mersin işitme engeller meslek lisesinde de devam etti. 2000-2001 işitme engelliler Spor oyunları yıldızlar kız atletizm 400 metrede Türkiye ikincisi, 2002-2003 eğitim öğretim yılı genç kızlar kategorisi atletizm yarışmasında Türkiye birincisi olan Ayşegül Gökkaya, onur belgelerinin yanı sıra dokuz madalya kazandı.

Dünyaca ünlü bir atlet olmak için saatlerce koşuyor

Çocukluğundan beri beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen Gökkaya, Süreyya Ayhan’ı kendine örnek alıyor. En büyük hayalinin Süreyya Ayhan gibi dünyaca ünlü bir atlet olmak ve Türkiye’yi dünyada temsil etmek olduğunu söyleyen genç kız, bu arada eğitimini de yarım bırakmak istemiyor. Ancak ailesi onu maddi imkansızlıklardan dolayı bu yıl okula gönderemiyor. Ayşegül, tüm olumsuzluklara meydan okurcasına, her gün eşofmanını giyip saatlerce koşuyor.

Dokuz madalyası bulunan Ayşegül’ün ailesi çaresiz

Baba Ramazan Gökkaya, kızının bu hevesini gurur ve üzüntüyle izlediğini belirtirken, “Ayşegül’ü böyle azimle koşarken görmek beni mutlu ediyor. Gel görelim ki onu bu yıl okula gönderemeyeceğimizi söylediğimizde hali ne olacak? Birkaç gündür okula gitmek için hazırlıklar yapıyor. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı bu yıl Ayşegül okula gidemeyecek. Bir baba olarak bunu ona nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum” diye konuştu.

Süreyya Ayhan’ı örnek alıyor

Ayşegül Gökkaya’nın çocukluğundan beri çok başarılı olduğunu, son yıllarda da Süreyya Ayhan’a hayranlık duyduğunu, Süreyya Ayhan’la ilgili çıkan tüm haberleri okuyup, kendisinin de onun gibi ünlü bir atlet olmak istediğini belirtiyor Ramazan Gökkaya.

Nurdağı ilçesinde yeni bir Süreyya Ayhan olma yolunda yeteneği olan ve Mersin işitme engeller lisesinde okuyan Ayşegül Gökkaya, maddi imkansızlıklardan dolayı bu yıl okula gönderilemeyeceğini hala bilmiyor. Çünkü anne ve babası, hayal kırıklığına uğramasından korktukları için cıvıl cıvıl, hayat dolu, güzel kızlarına henüz bu gerçeği söyleyememiş.

Ramazan Gökkaya, “Benim erkek ve kız kardeşim sağır ve dilsizdi. Onlar okula gönderilmemişti. Ayşegül yedi yaşına geldiğinde tüm yaşıtları okula başladı. Komşularımızdan birkaçı, ‘Kardeşlerin okumadı, bari kızını okula gönder’ dedi. Kahramanmaraş’ta oturan bacanağım özel bir ilgi gösterdi ve Ayşegül sağır ve dilsizler okuluna başladı. Okul dönemi boyunca beklentilerimizin çok daha üzerinde başarı gösterdi. Her yıl takdirname ve onur belgesi aldı. Ancak başarıları yalnızca derslerle sınırlı kalmadı. Atletizmle uğraştı ve kızlar ve genç kızlar kategorilerinde Türkiye birinciliği de dahil her yıl derece aldı. Bu bizi çok mutlu etti. Ayşegül içinde yeni bir hedef oldu. Özellikle Süreyya Ayhan’ın dünyaca ünlü bir atlet olarak Türkiye’yi temsil etmesi, Ayşegül’ü daha da kamçıladı. Süreyya Ayhan gibi ünlü bir atlet olmak için daha fazla çalıştı ve çalışıyor. Onun böyle sönüp gitmesine gönlüm razı değil. Fakat tek korkum onun hayallerinin yarım kalması. Çünkü yaşları 7-18 arasında altı çocuğum var. Bunların beşi de okula gidiyor, yedi yaşındaki Ali’nin de bu yıl okula başlaması gerekiyordu. Maddi durumumuz yetersiz olduğu için yedi yaşındaki Ali’nin kaydını da yaptıramadık” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *