ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu eser, halkın devletin yanında olduğunu kanıtladı

Bu eser, halkın devletin yanında olduğunu kanıtladı
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2022 / 13.49
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2022 / 13.49
Emniyet müdürlüğü birinci şube yeni binada görev yapacak. Polis karakolu yaptırma derneği tarafından hacı baba semti, su tesisleri yakınında yaptırılan Şehit polis Dursun Yöntem karakolu dün saat 5:00’te törenle hizmete açıldı. İlgililer üç katlı polis karakolunun 11 milyon TL’ye mal olduğunu, halkın yardımlarıyla kısa sürede bitirildiğini bildirdiler.

Dün hizmete giden şeyi dursun yöntem polis karakolu üç katlı olarak inşa edildi. İkinci katında emniyet müdürlüğü birinci Şube müdürlüğü görev yapacak. Diğer katlarda ise görevli polis memurları için dört lojman bulunuyor. Karakolda bir komiser muavini ile on polis devamlı görev yapacak.

Şehit Dursun Yöntem karakolunun açılışında bir konuşma yapan emniyet müdürü Rifat Özbirgül, “Bu testin gerçekleşmesi, halkın devletin yanında olduğunu kanıtlamıştır. Türk polisi daima vatandaşın yanında onun birinci dereceden yardımcısıdır. Emniyet mensupları ve vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın görev yapacaktır. Şimdiye kadar bu yolda tarafsız, yansız olarak yapılan emniyet hizmetleri bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Polis başı sıkılan vatandaşın en yakın yardımcısı ve dostudur. Suçluların yakasına yapışacak, mağdurların yardımcısı olacağız” diye konuştu.

6 Kasım 1980 günü görev başındayken Gaziantep’te şehit olan polis Dursun yönteminde adı verilen karakolun açılışında konuşan karakol yaptırma derneği başkanı Remzi Uzun da vatandaşların karakol yaptırılması için yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *