ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu da polisli çete

Bu da polisli çete
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 17.33
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 17.33
Gaziantep’te zorla çek senet tahsil eden, işadamlarını ölümle tehdit ederek haraç alan ve adam yaralama suçlarından üçü polis 15 kişilik çete ortaya çıkarıldı.

Düzenlenen Kıskaç Operasyonu’yla yakalanan şahısların uyuşturucu kullandıkları, Gaziantep’in yanısıra İzmir’de de bazı işadamlarını tehdit ederek işyerlerini silahla taradıkları bildirildi. Adliyeye çıkarılan çete üyesi 15 kişiden 12’si tutuklandı, 3 polis memuru bugün mahkemeye çıkarılacak. Çete mensupları adliyeye götürülürken basın mensuplarına saldırıp, küfür etti. Görevli polisler, meslektaşlarına zor engel olabildi.

Vali Erhan Tanju tarafından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlileri, Gaziantep ve İzmir’de bir çok işadamını ölümle tehdit ederek haraç alma, adam yaralama, zorla çek-senet imzalatma ve tahsil etme olaylanna kanştıkları belirlenen, kamuoyunda Sert Çetesi olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik Kısgaç Operasyonu düzenledi.

8 Şubat cuma günü düzenlenen operasyon sırasında çetenin lideri olduğu belirtilen Hüseyin Şert ile bu çete içerisinde yer aldığı belirlenen Hakan Bayar,Nadir Atay, Ferhat Yapış, Resul Hilcan, Ali İhsan Tur, Yunus Karabacak, Mehmet Sadık Kara, Coşkun Sönmez, Mustafa Bozyılan, Haşan Yeterler, Ali Emre, Mehmet Oktay Karakoca ve Atilla Balcı yakalandı. Bu arada örgütle ilişkisi olduğu belirlenen Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Kaya ile Veysel isimli memurlar ile Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli bir de polis yakalandı.

Sert Çetesi elemanlannın üzerlerinde bir 7.65 mm çaplı Vizör marka, bir 7.65. mm çaplı Lama marka, bir 9 mm çaplı Valter marka tabanca ile bir Apeche marka otomatik pompalı tüfek, tabancalara ait 4 şarjör, tabancalara ait muhtelif çapta 18 mermi, 300 gram esrar, 1 gram eroin, 12 Roche marka uyuşturucu hap bir kelebek bıçak, 5 senet ve bir çek ele geçirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *