ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Bu çalışmalar, birer sanat eseri

Bu çalışmalar, birer sanat eseri
YAYINLAMA: 24 Aralık 2021 / 20.11
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2021 / 20.11
25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Gaziantep Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan Gaziantep Kurtuluş Kahramanlarına Resimli Mektuplar Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Çalışmaları gerçekleştiren, katkı sağlayan herkese teşekkür eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Köksal, “Gaziantep çok önemli bir şehir, bağımsız bir Türkiye kurulma sürecinin liderlerinden. Çok yakınımızda bir ülke parçalandı, bir iç savaşa tanıklık ettik. Gelecek savaşlara karşı, Gaziantep’in ana mihenk taşlarından biri olarak bağımsız Türkiye çizgisini sürdürmesinde destek olacağı inancındayım” dedi.

Sergide, Gaziantep’in kurtuluşunun 100. Yılı vesilesiyle bir buçuk aydır düzenlenen 8 çalıştayın sonuçlarının sergileneceğini belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer ise şunları söyledi: “Bu çalıştaylarda üniversitemizin çalışanları ve öğrenci toplulukları, Güzel Sanatlar Lisesi, Sevgi Evlerinden gelen çocuklar ve çeşitli gruplarla çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar birer sanat eseri olmanın yanında Gaziantep’in kurtuluşuna kanıyla, canıyla emek vermiş ve bir anlamda Türkiye’nin kurtuluşunun kapısını açmış şehitlerimiz ve gazilerimizin anılmasıyla ilgiliydi. Bu çalışmaları onlara yazılmış bir mektup, birer hatıra olarak düşünmemiz gerekiyor. Sergi sürecinde bize destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

 “Tarih geçmişe dönük anlaşılır, geleceğe dönük yaşanır” diyen Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı ve Gaziantep Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Habib Özkan da, geçmişimizi bilmenin, anmanın çok kıymetli olduğuna değindi. Prof. Dr. Özkan, “Bu toprakları bize bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Dinimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin gereğini yapmalıyız. Çalışmalı, üretmeli birbirimizle kardeş olmalıyız” diyerek, serginin dijital ortama aktarılarak, gelecek nesillere aktarılmasını çok kıymetli bulduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *