ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bu Benim Eserim Proje Yarışması’’nda bölge serisinde yarışacak

Bu Benim Eserim Proje Yarışması’’nda bölge serisinde yarışacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Sanko Ortaokul öğrencisi Hasan Atakan Aslan’ın projesi, Mersin bölge sergisinde yer almaya hak kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında yapılan, ‘’Bu Benim Eserim Proje Yarışması’’nda Özel Sanko Ortaokul öğrencisi Hasan Atakan Aslan’ın projesi, Mersin bölge sergisinde yer almaya hak kazandı.

Danışmanlığını öğretmeni Meltem Alkan’ın yaptığı 6. sınıf öğrencisi Hasan Atakan Aslan’ ın ‘’Kompredalga’’ isimli, deniz dalgalarından elektrik üretmeyi amaçlayan fizik projesi yaklaşık 300 proje arasından ilk 87 proje arasına girerek, bölge sergisine katılmaya değer görüldü.

İlköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılan “Bu Benim Eserim Proje Yarışması’’nda Mersin bölge sergisinde yer almaya hak kazanan projeler,8-9-10 Nisan 2014 tarihlerinde sergilenecek. Bilim kurulunda onaylanan projeler ise Ankara’da düzenlenecek final sergisine katılacak.

Özel Sanko Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, “Öğrencimizin yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan deniz dalgasıyla elektrik üretmeyi tasarladığı projesi çevre duyarlılığının ve bilincinin de göstergesidir. Deniz kökenli yenilebilir enerji kategorisinde yer alan deniz dalga enerjisi projesinde yaratıcı bir çalışma sergileyen öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi. Arzu Bulut


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *