ANASAYFA arrow right Güncel

“Bu bayram neşemiz, keyfimiz yok"

“Bu bayram neşemiz, keyfimiz yok"
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 21.38
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2020 / 12.11
Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla satışlarda durgunluk yaşandığını belirten esnaf, bu yılki bayramı buruk geçireceklerini belirtti.

Çarşı esnafı Atilla Durur, 11 yıldır bayram şekeri ve çerez sattığını dile getirdi. Duru, “Bu bayram Covid-19 salgınından dolayı kimsenin dışarıya çıkamadığı bir bayram olacak. Bu yıl her zamanınkinden daha çok geçmiş bayramları arayacağımız bir yıl olacak. Bu bayram neşemiz, keyfimiz yok “dedi.

‘Bu yıl yaşadığımız düşüş hiçbir yıl yaşamadık’

Durur, geçen yıllara oranla satışlarının az olmasından yakındı. Gün içinde neredeyse hiç satış yapamadığını ifade eden Durur, “ Satışlarımızda bir zayıflık var. Bu yıl yaşadığımız düşüşü hiçbir yıl yaşamadık” ifadelerini kullandı.

‘Bu cadde eskiden kalabalıktı’

Durur, “Eşe, dosta gitme yok. Bu nedenle kimse şeker almaya ihtiyaç duymuyor. Şeker alsa da bir kilo alacağına, 250 gram alıyor. Şekerler fiyatlarında geçen seneye oranla 3-4 liralık bir fiyat farkı var. Alıcılar da fiyatlardan pek şikâyetçi değil, yani zaten almıyor. Dışarda birçok ürüne zam yapıldı. İthal ürünlere zam yapıldı. Ben alınan önlemleri doğru buluyorum. Sağlık için gerekli. Herkesin de bilinçli olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘Eve et girmiyor’

Fiyatların artmasından ve satışların az olmasından yakınan pazar esnafı Fatih Kılıç, “Beş çocuk var bakamıyorum. Marketler çalışıyor. Biz pazarlar çalışamıyoruz. Marketler kazanırken biz kazanamıyoruz. Fiyatlar yükseldi. Müşteri de pazardan almıyor, marketten alıyor. Virüsten dolayı pazara da gelmiyor. Biz Ramazan Bayramı’nda oruç tutuyoruz, ama pilavla orucumuzu açıyoruz. Eve et girmiyor” ifadelerini kullandı.

Funda Kökçü, “ Salgından olumsuz etkilendik.  Bu salgın ve kriz insanları yıprattı. Fiyatlar arttı. Dün salatalığın fiyatı 5 lirayken, bugün 6 lira oldu. Müşteri de fiyatların değişmesine tepkili, almıyor. Soruyor, fiyatların arttığını duyunca almıyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulsunlar istiyorum” dedi.  Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *