ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Bu arsalar pislik yuvası olmaktan kurtarılmalıdır”

“Bu arsalar pislik yuvası olmaktan kurtarılmalıdır”
YAYINLAMA: 26 Eylül 2021 / 16.50
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2021 / 16.50
Şehrin merkezindeki iki arsa için belediye, mal sahiplerine tebligat yapıyor

Vilayet binasının doğu yakasında, yıllardan beri bekleyen ve pislikle dolan arsaların neden boş durduğu, belediyenin buraya inşaat izni verip vermediği konusunda Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ’la görüştük. Başkan Ertuğ mal sahiplerinin anlaşmazlık yüzünden çıbanbaşı gibi şehrin merkezinde durduğunu, belediye ile hiçbir ihtilaflarının bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Vilâyetin arkasındaki çok değerli arsaların yıllardan beri öylece durduğunu ben de öğrenerek gidip yerinde inceleme yaptım. Yapılan bir iki binanın temeli meydana çıkmış. Her an yıkılarak bir faciaya sebebiyet verebilir. Üst katları boş ama birinci katı işyeri olarak kullanılıyor. Mal sahiplerine derhal tebligat yapılarak boşaltılacak ve mühürlenecek.

Boş arsaların inşaatlarıyla ilgili olarak belediye ile hiçbir ihtilafları yok. Şehrin merkezindeki çok değerli arsalar niçin boş bırakılır pislik yuvası haline getirilir bilmiyorum? Arsa sahiplerine tebligat yapıp burasını doldurmalarını ve düzenlemelerini isteyeceğim. Bunu yapmadıkları takdirde belediye olarak ben doldurup düzenleyeceğim. Doldurma masraflarını da yüzde on fazlasıyla mal sahiplerinden alacağım.

Ya arsalarını değerlendirir, bu yerin çirkin görünüşüne son verirler. Ya da doldurup, cezalı doldurma parasını alırım. Kendilerinin bileceği iş. Benim görevim arsa sahiplerini yasal yoldan uyarmaktır Buradaki mezbeleliği, çıbanbaşını koparıp iyileştireceğim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *