ANASAYFA arrow right Dünya

Brexit Anlaşması 230 oyla parlamentodan geçmedi

Brexit Anlaşması 230 oyla parlamentodan geçmedi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
İngiltere ve Avrupa Birliği ilişkisinin kaderini belirleyecek oylama Brexit vaadiyle seçilen Başbakan Theresa May'in ale
İngiltere ve Avrupa Birliği ilişkisinin kaderini belirleyecek oylama Brexit vaadiyle seçilen Başbakan Theresa May'in aleyhine sonuçlandı. May, 230 oy farkla yenilirken, muhalefet erken seçim çağrısı yaptı.
İngiltere Parlamentosu'nda Türkiye saati ile 22:15 civarında başlayan Brexit anlaşmasının oylanması Başbakan Theresa May'in yenilgisiyle sonuçlandı.
May'in Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma şartlarını içeren anlaşması 202 'Evet' oyuna karşı 432 oyla parlamentoya takıldı. Sonuç İngiltere basınında bugün yer alan haberlerde öngörüldüğü gibi "Avam Kamarası tarihinin en büyük yenilgisi" oldu.
Oylamanın ardından kısa bir açıklama yapan Başbakan May, Çarşamba günü parlamentoda detaylı bir tartışma yapılacağını duyurdu.
May, oylamadan önce yaptığı konuşmada Brexit anlaşmasının onaylanmamasının ülkeyi belirsizliğe sürükleyeceğini söylemişti. May, muhaliflere "daha iyi bir anlaşma olmadığını söylemişti.
Corbyn'den erken seçim çağrısı
Oylamadan önce parlamentoda söz alan ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Brexit anlaşmasının reddedileceğine inandığını, bunun Theresa May döneminin sonu olduğunu söyledi ve erken seçim çağrısı yaptı.
Parlamento başkanı "Zen" dedi
Avam Kamarası'nda gündüz saatlerinde başlayan final tartışmalarında İngiltere Başbakanı Theresa May konuşurken salondan uğultu sesleri yükseldi.
Parlamento başkanı John Bercow uğultuları susturmak için "Zen, İtidal, Sabır!" (Zen, Restraint, Patience!) diye bağırdı. Parlamento başkanının sözleri sosyal medyada tarihi oylamayla ilgili en çok paylaşılan detaylardan oldu. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *