ANASAYFA arrow right Güncel

Brett McGurk'ten Rojava açıklaması: Türkiye'den güvence istedik

YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 14.25
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 14.25
ABD'nin eski IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, "Türkiye'nin hava saldırılarından sonra Washington'ın Suriye'nin kuzeydoğusunda çok zorlu olan durumun istikrarsızlaştıracak bir şey yapılmadığından emin olmak istediğini" söyledi.

ABD'nin eski IŞİD'le mücadele özel temsilcisi olan ve geçmişteki açıklamalarıyla Ankara'yla gerilim yaşayan Brett McGurk, Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırlarında düzenlediği hava saldırıları hakkında konuştu. McGurk, "ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrar istediğini" vurguladı.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararına tepki olarak istifa eden, Joe Biden yönetiminde ise Beyaz Saray'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörlüğü'ne atanan McGurk, Bahreyn'deki bir güvenlik konferansında konuştu.

McGurk, "Türkiye'nin hava saldırılarından sonra Washington'ın Suriye'nin kuzeydoğusunda çok zorlu olan durumun istikrarsızlaştıracak bir şey yapılmadığından emin olmak istediğini" söyledi. ABD'li yetkili, "Orada istikrarı sağlamaya çabalıyoruz ve elbette, Türkiye ile sınırın güvenli olduğundan da emin olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *