ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bravo anneler…

Bravo anneler…
YAYINLAMA: 18 Ocak 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2022 / 14.09
Hatice İkizoğlu’nun başkanlığındaki Anneler Grubu Gaziantep’e bir okul hediye ediyor. Şehrimizin kenar semtlerindeki okullarda hala bir sınıfta 100 öğrencinin okuduğunu milli eğitim müdürü bir daha vurguladı.

Binevler’in karşı tarafında yapılacak olan ilkokulun temeli 19 Mayıs Perşembe günü saat 17:00’de atıldı.

Anneler Grubu önce bir balo verdiler. Arkasından da bir kermes tertip dediler. Elde ettikleri 2 milyondan fazla bir para ile okulun temelini attılar.

Törene Vali Fikret Koçak, garnizon Komutanı ve Sıkıyönetim komutan yardımcısı tuğgeneral Necati İkizoğlu, Danışma Meclisi üyemiz Dr. Mehmet Akdemir, belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ, Savcı İhsan Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan, emniyet müdürü Rıfat Özbirgül, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Batallı, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Şahin, okul yaptırma grubundaki hanımlar ve o bölgenin halka katıldı.

Okul 4000 metre² sahada yapılacak. Törene, hep birlikte söylenen İstiklal marşı ile başlandı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan ve Vali Fikret Koçak konuşmalarından sonra temele ilk harcı anneler koydu.10’dan sonra da gruptaki diğer anneler, general, vali ve toplantıya katılan diğer şahıslar koydular.

Tören sırasında Mehmet Üzümcü başta kendisi olmak üzere orada bulunan Mehmet Batallı, Mustafa Şahin ve Talip Dağdelen’in bu okulun tamamlanmasına yardımcı olmak üzere beşer yüz bin TL vermesini teklif etti. Talip Dağdelen ve Mehmet Batallı hafifçe İtiraz ettiler. Mehmet Özüzümcü hemen vereceğini söyledi. Mustafa Şahin ses çıkaramadı. Bu bakımdan bu kişilerin bu bağışları yapıp yapmadıklarını tekrar yazmak zorunluluğu doğdu.

Milli Eğitim Müdürü Uçkan‘ın açıkça belirttiği gibi bu şehrin kenar semtlerindeki okullarda bir sınıfta hala 100 kişi okumaktadır. Normal aynı bir sınıfta 30 40 öğrencinin bulunmasıdır.

Gaziantep’teki okul durumunun bu acıklı hali göz önünde tutulursa bir okul yaptırmanın, bir okulun yapımına katkıda bulunmanın ne kadar sevap ve ne kadar memleket severlik olduğu daha iyi anlaşılır.

Okul ağustos ayı sonunda, yani üç ay gibi kısa bir zamanda bitirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *