ANASAYFA arrow right Ekonomi

Branş ayrımı yapılmaksızın tavandan ek ödemelerin yapılması gerekiyor

Branş ayrımı yapılmaksızın tavandan ek ödemelerin yapılması gerekiyor
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2021 / 20.48
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2021 / 21.05
Mil-Sen Konfederasyonu ve Mil-Büro-Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, salgınla mücadele en ön safta savaşan sağlık çalışanlarının unutulmaması gerektiğini söyledi

Covid 19 salgını sürecinde en çok sağlık çalışanlarının risk aldığını, ancak buna karşın hak ettiği değeri göremediğini söyleyen Erdal, “Devletimizden en kısa süre içerisinde unutulan sağlık çalışanlarımızı hatırlayıp döner sermayenin hiçbir branş ayrımı yapmaksızın kalıcı olarak tavandan ek ödemelerin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Sağlık çalışanlarına hak ettiği değer verilmedi

Sağlık çalışanlarının gün geçtikçe tükendiğini kaydeden Erdal, “Bu salgın sürecinde sağlık çalışanlarının ne kadar önemli bir fonksiyona sahip olduğunu gördük ve şahit olduk. Bu süreçte binlerce sağlık çalışanı hasta olurken, yüzlercesine hayatını kaybetti. Aylarca evlerini, eşlerini, çocuklarını ve ailelerini göremediler. 83 milyon vatandaş evinde rahat uyusun diye kendilerini uyumadı. Çoğu zaman dinlenmeden 24 saat çalıştılar, ancak hiçbir zaman biz yorulduk, bıktık ya da usandık demediler, mesleği bırakıyoruz demediler. Bu kadar vefakâr ve cefakar çalışan bir meslek grubu göz ardı edildi, hak ettiği değer verilmedi. Şu anda ülkemizde vaka sayıları azalıyorsa, bun da en büyük pay hiç şüphesiz sağlıkçılarımızındır. Dolayısıyla tüm dünyada mesleği hastalığı sayılan Covid-19’un ülkemizde de meslek hastalığı sayılması, sınıf ayrımı gözetmeksizin tüm sağlıkçılara 3600 ek göstergenin verilmesi hem özlük hem sosyal hem ekonomik haklarının iyileştirilmesi gerekiyor. Çünkü sağlık çalışanlarımız bunları sonuna kadar hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgınından en fazla etkilenen meslek grubunun sağlık çalışanları olduğunu anlatırken, “Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde verdiği mücadele ve emeklerinin tarifi yoktur. Devletimizin almış olduğu pandemi tedbirlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlar tabi tutulmuş, sağlık çalışanları tutulmadığı gibi almış oldukları ek ödemeleri de kesilmiştir. Yapılan hizmetin hiçbir şekilde paha biçilemez olduğunun farkında olan sağlık çalışanlarımızın döner sermayeden mahrum bırakmaya gerek yoktur ve yapılan ödemeler kalıcı olmalı” dedi.
Hak ettikleri döner sermayeyi almalılar

Mil-Sen Konfederasyonu ve Mil-Büro-Sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hastanelerin ve sağlık tesislerinin tüm birimleri risklidir bu birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarımız hak ettikleri döner sermayeyi almalıdırlar ve belki çalışma süresince hiç alamayacakları bir başarı belgesi ile Sağlık Bakanlığınca ödüllendirilmelidir. Sağlık hizmetinde görevli olan tüm sağlık çalışanlarımızın alın terinin karşılığı olan ücreti almaları için Sağlık Mil-Sen ve Mil-Sen Konfederasyonu olarak konunun takipçisi olacağız.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *