ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozuk yakıt kullanmayın

Bozuk yakıt kullanmayın
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 14.41
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 14.41
Kentin havasının kirlenmemesi için öncelikli olarak fazla yakıt israfının önlenmesi gerektiğini belirten çevreciler, buna tüm sürücülerin uyması gerektiğini bildirdi.

Havanın kirletilmesine izin vermeyin

İl Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu, hava kirliliğini önlemek için herkesin gerekli çabayı göstermesini isterken, motoru isterken veya beklerken, gereksiz yere çalıştırıp hava kirliliğine yol açılmamasını vurguladı.

Niziplioğlu, “Hepimiz bu havayı teneffüs ediyoruz. O halde temiz tutmak da yine hepimizin görevi. Herkes bu konuda gerekli gayreti göstermeli. Burada başta sürücüleri önemli görev düşüyor. Araçlarda kirlenmiş hava filtresi kullanılmamalı, ara gazi vermemeli, gereksiz vites değiştirilmemeli, ıslak yol kullanılmamalı, gereksiz durum kalkmamalı, arızalı araç kullanılmamalı, lastik basıncı kontrol edilmeli, bakımsız araç kullanılmamalı. Araç kullanırken çevreyi kontrol edilmeli, hız limitine uyumalı, egzoz emisyon ölçümlerini yılda bir kere ve zamanında ölçüm istasyonlarına yaptırılmalı. Bu kurallara uyuduğumuz sürece daha temiz bir çevrede yaşayacağız” dedi.

Egzoz emisyon ölçümlerini düzenli yaptırın

Nizipli oğlu, herkesi daha temiz hava kalitesine sahip çevrede yaşamak ve aynı zamanda araçların egzoz emisyon ölçümlerini düzenli yaptırmak suretiyle ekonomik bir konum sağlanması hususunda duyarlı olmaya davet etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *