ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik’ten işçilere çevre dostu kömür

Bozgeyik’ten işçilere çevre dostu kömür
YAYINLAMA: 01 Ocak 2023 / 16.18
GÜNCELLEME: 01 Ocak 2023 / 16.18
Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, her yıl olduğu gibi bu yılda işçilerin kömürlerinin kış gelmeden önce alınıp evlerine teslim edilmeye başlandığını söyledi.

Bozgeyik, kömürlerin bulunduğu istasyon meydanında kömürlerin torbalarını açıp kalitesini kontrol ederken, kömürlerin yüklenmesine de yardım etti.

Kendi evimizden önce işçinin kömürünü aldık

İşçinin kışın yakacağı kömürü temin ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bozgeyik, “Her yıl olduğu gibi bu yılda işçimizin en önemli sorunu olan kömürü kış gelmeden evine yerleştirmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Şehitkamil belediyesi olarak kendi evimizden önce işçimizin kışlık kömür ve evine yerleştirmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemiz toplu iş sözleşmesi gereği 329, Şekabel bünyesindeki 250 olmak üzere toplam 779 işçimizin kışlık kömürlerini dağıtmaya başladı” diye konuştu.

Her işçiye 1 ton 400 kilogram kömür

“Belediyemiz kömür alımı için Tunç bilek kömür tevzi yetkilileri ile irtibat sağlamak amacıyla, Gaziantep çevre il müdürlüğüne başvurdu. Kimyasal analizi yaptırılarak enerji tabii kaynaklar bakanlığının belirlemiş olduğu standartlarda ve mahalli çevre kurulunun belirlemiş olduğu ölçülere uygun bulunmuştur. Gerekli izin alındıktan sonra kömür alım bağlantısı sağlanarak aldığımız kömürler taşınarak dağıtım yerimize teslim edilmiştir” diyen Bozgeyik, “İşçimize kolaylık olsun, taşınması ve evlerine yerleştirilmesi çabuk ve eziyetsiz olsun diye bu yıl dökme yerine her işçimiz için 20 milyon fazla ödeyerek çuvallı kömür almış bulunuyoruz. Kömür dağıtımında her işçimize net 1400 kg kömür verilmektedir. Bu yıl dağıttığımız kömürün cinsi 18/50 olup 6000 calori randımanındadır. Çuvallı olduğu için hem taşıması ve yerleştirmesi kolay, hem de çevre dostu olması büyük avantajdır. Şekabel Şirketi işçilerimizde aynı haktan yararlanmaktadır. Önceki gün 60’ar milyon giyim yardımı yaptığımız Şekabel işçilerimiz kömür yardımlarını almanın mutluluğunu yaşamaktadırlar” şeklinde açıklama yaptı.

Kömürler torbalar içinde işçileri ulaştırılıyor

İşçi hakları konusunda örnek belediyecilik sergilediklerini ifade eden Bozgeyik, “Sosyal hakların zamanından önce dağıtılması ve kaliteli olması hesabıyla işçilerimizin ve halkımızın takdirlerini kazanmaya devam ediyoruz. İşçilerimize dağıttığımız 1 ton 400 kilogram kömürün bugün ki piyasa değeri 400 milyondur. Kömürler yağmur, çamur, soğuk hüküm yürütmeden işçilerimizin evlerine yerleşecek ve kış boyunca işlerimiz yakacak derdinden kurtulacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *