ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik’ten belediye kesesinden Suriye turu 

Bozgeyik’ten belediye kesesinden Suriye turu 
YAYINLAMA: 23 Aralık 2020 / 13.06
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2020 / 13.06
Herkes Mersin’e bunlar tersine

Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik ile yakın akrabaları yanında, 26 belediye meclis üyesi ve bazı daire müdürlerinden oluşan 41 kişilik ekibin 5 günlük Suriye gezisi için meclis üyelerine 40Ö’er milyon ödendi. Geziye, valiliğin uygun görmediği 4 kişi, yurt dışı yasağı olan bir meclis üyesi ile 10 CHP’li meclis üyesi katılmadı.

Şehitkamil’de kaçak yapıların araştırılması için komisyon kurulması için mücadele eden CHP, MHP ve DSP’li Meclis Üyeleri’nin Başkan Bozgeyik tarafından düzenlenen 5 günlük Şanlıurfa, Halep ve Şam gezisine katılması mecliste eleştirilere yol açtı. Tartışmalı geziye Akif Ekici, Mehmet Atar, Abdullah Dağlıoğlu, Asım Meriç, Birsen Çepe, Kurtuluş Gök- pınar ile valiliğin uygun görmediği Edip Özaslan, Cuma Özdemir, Vakkas Tuncer ve Ömer Arıca katılmadı. Geziye SP, AK Parti, MHP ve DSP ve 8 CHP’li üye katılırken, geziye katılmayan meclis üyelerinin yerine belediye başkanının yakınları ile bazı daire müdürlerinin götürülmesi ise başka bir eleştiri konusu oldu.

26 Meclis üyesinin ortada ciddi gerekçe yokken belediye kesesinden Suriye’ye gönderilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını söyleyen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şeydi Vakkas Tuncer, “Düzenlenen gezi yersiz ve lüzumsuz. Eğer belediyeyle ilgili bir iş görüşmesi yapılacaksa, belediyenin çalışmalarına ışık tutacak bir görüşme olmalı. Bunun için meclis üyelerinin tümünün gönderilmesi gerekmez. Meclisteki siyasi partilere mensup meclis üyelerinden oluşan 5- 10 kişilik bir heyet belirlenir, hatta 5 kişi bile yeter. Onlar gider, gerekli görüşmeyi yapar döner. Buna kimse bir şey demez. Ama meclis üyelerinin büyük bölümünün böyle bir geziye katılmasını tasvip etmemiz doğru değil” dedi.

Geziyle ilgili Sabah a açıklama yapan CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Gökpınar ise Türk halkı kriz içerisinde kıvranıp, 100 milyon lira ile geçimini sağlamaya çalışan ve sayısız işsiz varken, böyle bir ortamda teknik hiçbir anlamı olmayan geziye izin verilmesini hayretle karşıladıklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *