ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik’in kaçakları için müfettiş gelecek

Bozgeyik’in kaçakları için müfettiş gelecek
YAYINLAMA: 18 Kasım 2020 / 14.37
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2020 / 14.37
Şehitkamil’de, ilçenin imarına büyük darbe indiren kaçak yapılaşmayla ilgili olarak. CHP’li Şehitkamil Belediye Meclis üyelerinin suç duyurusu üzerine, Valilik İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedi. Belediye meclis üyeleri, görevlendirilecek müfettişe gerekli tüm bilgi ve belgelerin sunulacağını bildirdi.

Konuyla ilgili uzun zamandan beri sıkıntı yaşandığını, ilçede imara aykırı kaçak yapı yapılarak ve belediyeden kolayca ruhsat alınabildiğini ifade eden CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Abdullah Dağlıoğlu, “Kaçak yapıların araştırılması için komisyon kurulması teklifimizi belediye başkanının kabul etmesi ve gündeme alması gerekti. Ama oturumu kapatıp, çekti gitti. Bu bir suç. Meclis seçilmiş insanlardan oluşuyor.

Meclis üyeleri yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde hareket eder. İlçede olumsuz bir durum varsa, aksayan hizmet, yanlış bir şey olursa bununla ilgili çıkar, görüşünü açıklar, eleştirir, önerge verir. Başkan da bunu kabul etmek zorundadır. Meclis üyesi belediyenin memuru değildir. Ama belediye başkanları meclis üyelerini memurlarıymış gibi görüp onları yönetmeye kalkışıyor. Herkes yetkisini sorumluluğunu bilmek zorunda. Meclis üyeleri hizmet için seçilmiştir. Valiliğin şikayetimizle ilgilenmesinden mutluluk duyduk” dedi.

DSP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan da, Başkan Mehmet Bozgeyik’in meclisi hiçe saydığını ifade etti. Bu yüzden ilçede çoğu zaman bazı yapılaşmalarla ilgili mahkeme kararlan olmasına rağmen, belediye başkanı bunu meclisten gizleyerek, yeniden aynı şekilde meclisten karar aldırdığını belirtti. Ayan, “İbrahimli Bölgesi’nde buna benzer olaylar çok yaşandı. Meclis üyelerinin hep sonradan haberi oluyor. Bu konularla ilgili olarak önceki yıllarda da Bakanlıktan müfettiş geldi. Bizim de görüşlerimiz alındı. Mahkeme kararlarından bilgimizin olup olmadığını sordular, biz de olmadığını söyledik. Şimdi soruşturmanın daha geniş kapsamlı ve sağlıklı şekilde yapılarak sonuçlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Şehitkamil’in, çok kolay kaçak yapı yapılan bir ilçe olarak ünlendiğini hatırlatan Ayan, “Herkeste bu zihniyet hakim. Bu anlayışın kırılması lazım. Kentin geleceğini kimse katledemez. Buna izin verilmemeli. Kaçak yapı inşaat aşamasında engellenmeli. Bina yapıldıktan sonra engel olmak çok zor. Belediye başkanı kaçak yapılaşmayı önlemek için denetim ekibi oluşturmalı. Bunu yaparsa sorun kalmaz. Usulüne uygun inşaat yapan ruhsatlı bina sahipleri cezalandırılırken, kaçak yapı yapanlar ödüllendirilmiş oluyor” şeklinde konuştu.

MHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mustafa Astan, kaçak yapılaşma konusunda verdikleri önerge üzerine meclisin 15 gün içerisinde olağanüstü toplantıya çağrılması gerektiğini açıkladı. Astan, “Önergemizin sonuna kadar arkasındayız. Kimin kaçak yapısı olursa olsun araştırılmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirirse biz de konuyla ilgili bildiklerimizi anlatırız. Bu soruşturma sırasında vatandaşlar da gördükleri, bildikleri kaçak yapılarla ilgili müfettişlere bilgi verebilir” diye konuştu. Aslan, haziran ayından önce araştırma komisyonun da kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *