ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik, Şehitkamil’i babasının malı sanıyor

Bozgeyik, Şehitkamil’i babasının malı sanıyor
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 13.32
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 13.32
İlçeyi kaçak yapı cenneti haline getiren Bozgeyik, kaçak yapılar için komisyon kurulmasını engellemeye çalışıyor

Şehitkamil Belediye Meclisi dün yine hareketli oturumlarından birini yaşadı. Mecliste çoğunluğa sahip olan muhalefete mensup meclis üyeleri, kaçak yapıları araştırma komisyonu için önerge vermek istedi. Ancak oturumu yöneten Başkan Mehmet Bozgeyik, “Burası benim belediyem, burada benim dediğim olur” diyerek, oturumu kapattı. Bunun üzerine CHP ve MHP’li 22 üye, meclisin olağanüstü toplanması için Özel Kalem Müdürlüğüne dilekçe verdi. Yasal olarak 15 gün içerisinde meclisin toplanması gerekiyor.

CHP Grup Başkan Vekili Edip Özaslan, ilçede parkların işgal edildiğini ve yollann kapatıldığını belirterek, bu olumsuzluklarla mücadale edeceklerini, Şehitkamil sınırları içindeki imara ve ruhsata aykm yapılann tesbit edilmesi için komisyon kurma karan aldıklannı açıkladı. Özaslan, hazırlanan önergeyle ilgili olarak şunlan söyledi: “Belediye sınırlan içerisinde ruhsata ay kın yapılaşmalar ve encümen karanyla yapılan arsa takastan olduğu, yerel basın tarafından gündeme getiriliyor. Yaptığımız incelemeler sonunda bu tesbitlerin doğruluğu gözlenmiştir. Bu konuda kamuoyunu aydınlatarak varsa maksatlı girişimleri ortaya çıkarmak üzere ruhsata aykm yapılaşmalar ve encümen karanyla yapılan takaslann tespit edilmesini istiyoruz. Bu amaçta 1580 Sayılı Belediyeler Yasası’nın ilgili maddesi uyarınca 7 kişiden oluşan araştırma komisyonu kurulması ve bu komisyonun hemen çalışmaya başlayarak raporunun Haziran ayındaki toplantıya kadar tamamlanması ve gündeme alınmasını istiyoruz. Ancak belediye başkan kaçak güreşti. Önergemizi dikkate almadı. Muhalefete mensup CHP ve MHP’li üyelerden oluşan 22 üyeyi hiçe sayıp toplantıyı bırakıp kaçtı. Bu durumda meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp konunun üzerine gideceğiz” dedi.

Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atar, Bozgeyik’in meclis çoğunluğunun talebini dikkate almayarak oturumu kapatmasını sert bir dille eleştirerek, ‘‘Çoğunluğa uymak zorunda. Ama kabul etmedi. Özel Kalem Müdürlüğü’ne vereceğimiz dilekçe ile 15 gün içerisinde meclis olağanüstü toplanacak. Aksi halde suç işlemiş olur. Ve hakkında ilgili yerlere suç duyurusunda bulunacağız. Dileriz bu tür şeylere gerek kalmaz ve meclis çoğunluğunun sesini dinler ve dikkate alır. Üstelik ‘burası benim belediyem, benim dediğim olur’ şeklindeki konuşması son derece çirkin” dedi.

Atar, “Orası kendisini değil, Şehitkamil halkının ve kendisi oraya seçimle geldi. Babasının malı değil. Araştırma komisyonu kurulmasından neden bu kadar korkuyor? Varsa bir yasadışı durum gereği yapılır, yoksa kendisine kim ne yapacak?” şeklinde konuştu.

DSP Şehitkamil Belediye Meclis üyeleri de belediye başkanının tutumunun doğru olmadığını belirterek, “Aslında komisyon kurulması için çok geç kalındı. Başkanın sergilediği tutum son derece antidemokratik. Başkan bugün bunu oldu bittiye getirmek istiyor. Bu konuda CHP’liler samimi değil. Üstelik kurmayı plandıkları komisyonda her partiden üye olması gerek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için 3030 Sayılı Yasada yetkilerin belli olduğunu ifade ederek, "Sorumluluk tamamen ilçe belediyelerine ait. Bizim müdahale etme yetkimiz yok. Ancak bize gelen maddelere bakarız, eğer uygun değilse “Uygun değildir” diyerek geri göndeririz. Başka türlü engelleme yetkimiz yok. Bu şehrin savcısı var, valisi var. Yasadışı bir durum varsa bunların müdahale etmesi gerek. Onların yapamadığını biz nasıl yapabiliriz? Üstelik yetkimiz yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *