ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik, kaçak yapıların araştırılmasını engellemeye çalışıyor!..

Bozgeyik, kaçak yapıların araştırılmasını engellemeye çalışıyor!..
YAYINLAMA: 04 Aralık 2020 / 18.28
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2020 / 18.28
Şehitkamil Belediyesi Meclisi yine tartışmalı geçti. Mecliste çoğunluğa sahip muhalefetin, ilçedeki kaçak yapıların araştırılması için verdiği önerge üzerine yapılan olağanüstü oturumda Başkan Bozgeyik, meclis üyelerinin önergesini dikkate almayarak oturumu kapattı.

CHP, MHP ve DSP’li meclis üyelerinin tepkisini toplayan Bozgeyik, “Bu konuda Bakanlığa yazı yazdım, cevabı gelene kadar bekleyeceksiniz. Toplantıyı da bu konu için değil, müzakere yapmak için düzenledim” dedi. CHP’li meclis üyeleri, Bozgeyik hakkında yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı, bir süre önce MHP ve CHP’li meclis üyelerinin kaçak yapıların tespiti için araştırma komisyonu kurulması verdiği önergeyi kabul etmeyerek oturumu kapatmıştı. Meclis üyelerinin İlçe kaymakamlık ve valiliğe yaptığı suç duyurularından sonra gecikmeli olarak alınan karar üzerine meclis dün olağanüstü toplandı. Ancak Bozgeyik’in müzakere için toplanıldığını söylemesi ortamı gerginleştirdi.

CHP Meclis Üyesi Kurtuluş Gökpınar, şubat ayında yapılan toplantıda kendilerine söz hakkı verilmediği için bu toplantının yapıldığını, eğer söz hakkı verilseydi, bugün toplanılmayacağım belirterek, “Düzenlenen her toplantının maliyeti bir milyar. Şubat toplantısında söz istedik. Eğer o zaman söz verilseydi, bu toplantı ve masraf olmazdı. Kaçak yapılarla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz. Neden bu komisyonun kurulmasına karşı çıkılıyor, anlamak mümkün değil. Meclis çoğunluğunu oluşturan bir partinin üyesi söz istiyor, fakat ona söz vermiyorsunuz, bu doğru bir davranış değil. Bize geçerli nedenleriniz yok deniliyor. Bizim geçerli nedenimiz, kaçak yapılardır. İmar planına aykırı olan yapılar ve alışveriş merkezleri var. Araştırma komisyonunun kurulup bu yerlerin tespit edilmesini ve gerekenin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gökpınar, Bozgeyik’in taraflı bir tutum sergilediğini belirterek, “İlçede bazı inşaatlar mühürlenmiş, bazılarına ise hiç karışılmamış. Bu çifte standarttır. Herkese kanunlar çerçevesinde adil şekilde davranılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *