ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik, gündemi saptırma çabasında 

Bozgeyik, gündemi saptırma çabasında 
YAYINLAMA: 04 Mart 2021 / 13.52
GÜNCELLEME: 04 Mart 2021 / 13.52

Şehitkamil Belediye Meclisi yine kavgalı geçti. Başkan Bozgeyik, oturumun başında CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Dağlıoğlu’na ‘Şikayet etmişsin. Bakanlıktan müfettişi geldi. Sen gelip benden benzin istasyonu için ruhsat istemedin mi? İstersen git yine şikayet et” diye konuşunca, Dağlıoğlu ile Bozgeyik arasında tartışma başladı. Başkanın tutumuna tepki gösteren CHP’li Akif Ekici, Mehmet Atar ve Abdullah Dağlıoğlu oturumu terk etti.

Bozgeyik’in yaptığını tasvip etmediğini bu nedenle de salonu terk ettiğini açıklayan Mehmet Atar tepkisini şöyle dile getirdi: “Belediye başkanının makamına yakışır hareket etmesi gerek. Toplantı daha başlamadan ortamı gerginleştirdi. Bu kadar olmaz. Meclisi tahrik ediyor. Varsa bir sorun ya da tartışılacak bir konu yoklama yapılır, gündeme geçilir ve ondan sonra konuşulur. Ama daha gündeme geçmeden meclisi tahrik etmeye başlıyor. Belediye başkanına bu yakışmaz” dedi.

Aslında Bozgeyik bunu yıllardır yapıyor’ diyen Atar sözlerine şöyle devam etti: “Bozgeyik haksız. Makama yakışır hareket etmeli. Ortamı gerginleştirmemeli. Eğer Abdullah Dağlıoğlu ile ilgili aralarında bir sorun varsa, Dağlıoğlu kendisinden çıkara dayalı yasadışı bir şey istemişse çıksın bunu delilleriyle açıklasın. Hatta kendisinden hangi meclis üyesi menfaate dayalı olumlu, olumsuz ne istemişse mecliste açıklasın. Kamuoyu da bunu bilsin.”

Abdullah Dağlıoğlu ise, Bozgeyik’in meclisin çalışmalarını sabote etmeye çalıştığını ileri sürerek, “Seçilmiş üyelerin görüşünü açıklamasına engel oluyor. Çalışmaları sabote eden açıklama yaparak meclis üyelerini asılsız iddialarla zor durumda bırakıyor ve tahrik ediyor. Bana da aynı şekilde asılsız suçlamada bulunduğu için suç duyurusunda bulundum. Bunun üzerine Bakanlık müfettiş gün- derdi. Çünkü belediyeden menfaate dayalı en ufak bir talebim veya başvurum olmamıştır. Kendisini ispata davet ettim. Benim yeğenimin talebi olmuş, daha sonra da bunu geri çekmiş. Beni ne ilgilendirir, neden beni bu olaya bulaştırmak istiyor. Üstelik yeğenim de olsa bu şehrin vatandaşı değil mi, haklı bir başvuruda bulunamaz mı? Neden bunları çarpıtarak kamuoyuna yalan yanlış bilgi veriyor? Hakkımda ileri sürdüğü suçlamayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu konuyu tekrar meclise neden getirip meclisi tahrik etmeye gündemi değiştirmeye çalışıyor? Seçimde halk bunun hesabını soracaktır.”

DSP’li Kamil Ayan ise Başkan Mehmet Bozgeyik’in bundan sonra mecliste çok daha katı tutum izleyerek muhalefetsiz bir meclisi hedeflediğini açıkladı. CHP'deki bölünmenin Bozgeyik’in arayıp da bulamadığı bir fırsat olarak değerlendiren Ayan konuşmasına şöyle devam etti: “Bozgeyik bundan sonra düdüğü eline aldı. Kimse onunla baş edemez. Çünkü karşısında güçlü muhalefet kalmadı. ÖHP parçalandı. Bozgeyik, muhalefetsiz bir meclis yönetmenin keyfini yaşayacak. Taktik, böl, parçala, yönet. Şehitkamil Meclisi bundan sonra çalışmasına muhalefetsiz devam edecek.”

Seçilmiş meclis üyesi olarak seçmenlerden her zaman kendilerine bir takım sorun ve taleplerin gelebileceğini, ancak bunların iyice incelendikten sonra takip edilmesi, yardımcı olunması gerektiğini söyleyen Ayan, “ Dağlı-oğlu ile Bozgeyik arasında daha önce geçtiği iddia edilen ruhsat olayından dolayı dünkü oturum gergin geçti. Karşılıklı birbirlerini suçladılar. Aslında bunlar hoş değil” dedi. Cuma Özdemir ise, “Meclisin böyle gerilmesi doğru değil. Başkan daha anlayışlı olmalı. Üç yıldır meclis böyle kavgalı ve gürültülü. Halka hizmet eden saygın bir meclis olmalı” dedi.

Önceki gün CHP’den istifa eden Raif Ateşsönmez ise olaya farklı yaklaşarak, CHP meclis üyeleri, il ve ilçe başkanları arasında kontrol diye bir şeyin kalmadığını belirterek, her kafadan ses çıktığını açıkladı. Önceki oturumda CHP grubunun ve dünkü oturumda üçe bölündüğünü hatırlatan Ateşsönmez, “Aslında dünkü oturumda karşı çıkanlar zaman zaman bazı konularda Bozgeyik ile paslaşıyordu. Belki de karşı çıkanlar dün meclisteki dengeyi sağlamaya çalıştı. Çünkü yine üçe bölündüler, kabul, ret ve çekimser. Aynı meclis üyeleri arasında bu kadar fark olur mu? Ayrıca Abdullah Dağlıoğlu kendi ağzı ile iş takipçiliği yaptığını itiraf etti. Bozgeyik haklı” şeklin- ' de konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *