ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik, bu kez de DSP ve MHP ile paçayı kurtardı 

Bozgeyik, bu kez de DSP ve MHP ile paçayı kurtardı 
YAYINLAMA: 18 Şubat 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2021 / 13.38
Şehitkamil’de neler oluyor?..

Şehitkamil Belediyesi’nin 2001 faaliyet raporu SP, MHP ve DSP’lilerin oyu ile kabul edilirken, CHP’liler ret oyu kullandı. Başkan Mehmet Bozgeyik komisyonlarda bir yıl birlikte çalışacağı CHP’lilerle dün yeniden ayrı düştü. Bozgeyik ile işbirliği yapmakla suçlanan DSP’liler yaptıklarının doğru olduğunu söylerken, CHP’liler faaliyet raporunda yanlışlar bulunduğunu, semtlere eşit hizmet verilmediğini, partizanlık yapıldığını ileri sürdü.

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin 3. olağan meclis toplantısı dün yapıldı. Mehmet Bozgeyik başkanlığında yapılan oturuma CHP’li Edip Özaslan ile Ömer Küsbeoğlu katılmadı. Gündemin ilk maddesini oluşturan ve geçtiğimiz oturumlarda hazır olmadığı gerekçesiyle oylanamayan faaliyet raporu görüşüldü ve oylamaya sunuldu. Faaliyet raporuna SP, AKP ve bağımsız üyelerin yanı sıra, yine geçen dönem CHP’nin ittifak yaptığı MHP ile bağımsız hareket eden DSP’li meclis üyeleri de kabul oyu verdi. Böylece belediyenin faaliyet raporu 21 oyla kabul edildi.

Oturuma katılan 16 CHP’li meclis üyesi ise grup kararına uyarak rapora ret oyu kullandı. Daha sonra gündemdeki diğer maddelerden 2001 yılı kesin hesabı, pafta 21K-4b, ada 829, parsel 3’de kayıtlı alanın bitişiğindeki çocuk bahçesinin okul alanına katılması ve Umut Mahallesi imar planı tadili konuları görüşüldü. Ancak hazır olmadığı için sonraki toplantıya ertelendi. Bu arada faaliyet raporu görüşmeleri sırasında basın mensuplarının salondan çıkarılması tartışmalara yol açtı.

Oylama sonrasında bir açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Bozgeyik, faaliyet raporuna ret oyu verenlerin geçtiğimiz yıl bu görevlerde olduklarını, ret oyu vererek kendi kendilerine karşı çıkmış olduklarını ileri sürdü. Bozgeyik, “İsterdik ki, şu anda ret oyu verenlerde kabul oyu vererek, bu hizmetlerin içerisinde olsun. Ama onların grup kararıdır. Herkesin kararına saygılıyız. Ret oyu verenler faaliyet raporundaki işlerin yapılmasında görev aldılar. Kendi yaptıklarına ret oyu veriyorlar” dedi.

CHP’li Mehmet Atar, grup kararına uygun hareket ettiklerini ifade ederek, “Belediyenin faaliyeti çok yetersiz ve eksik. Üstelik partizanca hizmet yapılıyor. Aynı mahallede bir sokağa hizmet verilirken diğeri gözardı ediliyor. Bir semte hizmet verilirken diğerine verilmiyor. Hizmette eşitsizlik vardır. Partizanlık yapılıyor. Böyle bir faaliyet raporuna nasıl kabul oyu verebiliriz? Biz geçen dönem MHP ile ittifak yaptık, yapılanların birçoğuna karşı çıktık. Belediye başkanı her zaman olduğu gibi yine çarpıtıyor. DSP’lilerin ne yaptığını bilmiyoruz, her şey meydanda” diye konuştu.

DSP’li Kamil Ayan ise SP ile hareket etmediklerini, 4 yıldan bu yana faaliyet raporlarına hep evet oyu verdiklerini açıkladı. Hiçbir partiye güdümlü olmadıklarını, bağımsız hareket ettiklerini ifade eden Ayan, “Hiç zikzak çizmedik. Üstelik faaliyet raporuna ret oyu vermek için ortada somut bir gerekçe yok. Varsa böyle bir şey gündeme getirselerdi. CHP’liler her zaman olduğu gibi dün yine yanlış yaptı. Eğer DSP ile birlikte hareket etmek istiyorlarsa, meclisten önce çağırsalardı. Bir araya gelerek gerekli kararı alırdık. Ama CHP’nin tutumunu meclis içerisinde öğrenebildik” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *