ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bozgeyik 600 çocuğu sünnet ettiriyor

Bozgeyik 600 çocuğu sünnet ettiriyor
YAYINLAMA: 02 Aralık 2022 / 14.22
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2022 / 14.22
Şehitkamil Belediyesi tarafından kimsesiz fakir 600 çocuğun sünnet edilmesine hafta sonu başlandı.

Sünnet sırasında altı uzman doktor ve sağlık ekibinin görev yaptığı, sünnet sırasında çocukların sağlık kontrolünden de geçirildiği kaydedildi.

Şehitkamil‘de sünnetsiz çocuk kalmayacak

Sünnetler uzman hekim ve sağlık ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Başkan Mehmet Bozgeyik, halka hizmete yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirterek, daha önceki yıllarda olduğu gibi fakir çocukları yine sünnet ettirdiklerini açıkladı.

Bozgeyik, Aydınlar, Karaoğlan, Çıksorut ve Göllüce mahalle muhtarları ile irtibata geçerek buralardaki fakir kimsesiz çocukları sünnet ettirdiklerini açıkladı. Çıksorut Karaoğlan sağlık ocağında cumartesi günü 200, pazar günü de Eyüp sultan mahallesinde yaklaşık 200 tane altı yaş ve üzeri çocuğun sünnet edileceğini söyleyen Bozgeyik, fakir çocuklara sünnet ettirmeyi amaçladıklarını ve sünnetsiz çocuk bırakmayacaklarını kaydetti. Önümüzdeki günlerde ise yine değişik semtlerde 200 çocuğu da sünnet ettirerek toplam sayının 600 olacağını kaydetti.

Sağlık kontrollerinden geçiyorlar

Sünnet öncesi çocukların sağlık muayenesinin yapıldığı, kanama ve pıhtılaşma ve sarılık testi yapıldıktan sonra sünnet işlemi yapıldığı, bu arada her çocuk için ayrı tıbbi malzeme kullanıldığını söyleyen Bozgeyik, sünnet olan çocuklara aynı zamanda ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaç verildiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *