ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Böyle saçmalık görülmedi!..

Böyle saçmalık görülmedi!..
YAYINLAMA: 28 Ekim 2022 / 13.40
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2022 / 13.40
Gaziantep’in yüzölçümünün yüzde 17’sinde 121.000 hektar, Kilis‘in yüzölçümünün %14’ünde 18.000 hektar ormanlık alan bulunuyor.

Buna rağmen, Gaziantep Şeflik olarak Kilis orman işletme müdürlüğüne bağlandı. Gaziantep’in ilçesi olan islahiye‘de 52.000 ormanlık alan bulunuyor.

İslahiye Kilis’e bağlanınca Gaziantep’in oranı düştü

52.000 hektar ormanlık alanı ile bölgenin en büyük ormanına sahip olan İslahiye’nin Kilis’e bağlı olması, Kilis‘in %14’lük orman alanı oranını %24’e yükseltince, Gaziantep’in yüzölçümüne göre orman oranı %17’den %8’e düştü.

İslahiye’yi Gaziantep’e bağlatamadık

Gaziantep orman işletme müdürlüğü yetkilileri, “Yıllardan beri yapılan çalışmalar ve uğraşlarımız kendi ilçemiz olan İslahiye’yi Gaziantep’e bağlamaya yetmedi” diye konuştu.

Gaziantep’in bölge müdürlüğü gerçekleşmedi

7 Aralık 1992 gün ve 21.428 sayılı resmi gazetede Gaziantep orman işletme müdürlüğüne Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Serinyol’un bağlanıp Gaziantep’in bölge müdürlüğü olarak çalışmalarına devam ettirilmesi düşünülürken, bilinmeyen bazı nedenlerle bu fikir hayata geçirilemedi.

Bölge müdürlüğü yerine Kilis’e bağlı şeflik olduk

52.000 hektar orman alanı ile İslahiye’nin Kilis’e bağlı olarak çalışmalarını sürdürmesi şeklindeki çarpık uygulama yüzünden, geçmişte bölge müdürlüğü yapılmak istenen Gaziantep, bugün kilise bağlı Şeflik olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kilis Şeflik olmasın dedik, biz olduk

Gaziantep işletme Müdürlüğü’nün Kilis bünyesinde Şeflik olarak çalışması orman teşkilatının ayıp olarak nitelendiriliyor. İsmini açıklamak istemeyen yetkililer konuyla ilgili açıklamalarında, “Kahramanmaraş bölge müdürlüğü yetkilileri, geçmişten beri Gaziantep’in büyümesini istemedi. Kilis’i kalkındıralım derken, Gaziantep’in gelişmesi engellendi, hatta bitme noktasına getirildi. Yıllardır, Gaziantep ödenek sıkıntısı çekiyor. Muammer Güler’in döneminde ilçemiz olan İslahiye’nin Gaziantep’e bağlanması için girişimlerde bulunuldu. Kahramanmaraş bölge müdürlüğü bu girişime, “İslahiye Gaziantep’e bağlanırsa Kilis müdürlüğü kapanır” cevabını verdi. Güler de Kilis orman müdürlüğü kapanıp Şeflik olmasın düşüncesiyle İslahiye’ye bağlı olarak çalışmasında mahsur olmayacağını, Kilis‘in de komşu ilimiz olduğunu söyledi. Bugün gelinen durum ise içler acısı, Kilis Şeflik durumuna düşmesin düşüncesi bugün bizi kilise bağlı Şeflik durumuna düşürdü” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *