ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Böyle rezalet olmaz!

Böyle rezalet olmaz!
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2020 / 18.58
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2020 / 18.58

Burası, Türkiye’nin 6. büyük kenti Gaziantep’in Savcılı Mahallesi, Türkmenler Caddesi otobüslerle Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerken Gaziantep’te konaklayan İranlılar, bir yandan tezgah kurup getirdikleri benzini ve mazotu satarken, bir yandan da kaldırım üzerine kurulan ocaklarda yemek pişiriliyor.

Her yönü ile iğrenç ve çağdaş bir kente yakışmayan bu görüntü ve çevre kirliliğine kentin hiçbir yetkilisi ses çıkarmıyor. Kadın-erkek otobüslerle Gaziantep’e gelip Türkmenler Caddesi üzerine otobüslerini park eden İranlılar, çevredeki esnafa bidonlarla getirdikleri benzin ve mazotu satıyor, karşılığında da oradaki bir avuç esnaftan alışveriş yapıyor. Bu arada yere dökülen benzin ve mazot, hem çevreye pis bir koku yayıyor. Sürücüler, yola yayılan benzin ve mazot yüzünden caddeden geçmenin büyük tehlike yarattığına dikkat çekiyor.

İranlı kadınlar dünyanın medeni hiçbir ülkesinde rastlanmayan görüntüleri Gaziantep in merkezindeki kaldırımlarda hiçbir engelle karşılaşmadan sergileyebiliyor. Piknik tüplerini yakıp, üzerine yemek tencerelerini kondurarak yemek pişiriyor, yine bu yemekleri yerlere açtıkları örtülerin üzerinde yiyorlar.

Yıllardan beri şikayet konusu olmasına rağmen böyle bir görüntüye kent yetkililerinin duyarsız kalmasına bir anlam veremediklerini söyleyen çevre sakinleri, “İranlılar yüzün sokağa çıkamaz olduk. Gelip otobüslerini park edip satış yapıyorlar, çevreyi kirletiyorlar, kaldırım ve caddeleri işgal ediyorlar. Oradaki iki üç esnaf menfaatleniyor diye, kentin ortasından böyle bir görüntüye göz yummak, büyük bir sorumsuzluk örneğidir.

Her gün kendi insanına kentte olmanın ve kentte yaşamanın bir bedeli olduğunu hatırlatan yöneticiler, böyle bir görüntüye hangi mantıkla ve yaklaşımla ses çıkarmıyor anlamış değiliz. Böyle rezalet olmaz diye konuşuyor. Bu insanların kente gelişlerini engellenemiyorsa, onlara kent dışında bir yer gösterilmesini isteyen Türkmenler Mahallesi sakinleri, “Bu insanların kent merkezini bu şekilde-fütursuzca işgali hemen önlenmeli. Onların gelmesine engel olunamıyorsa, bari kent dışında bireyler gösterilsin” diye belediyelerden yardım istiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *