ANASAYFA arrow right Yaşam

Böyle bir hukuksuzluk var, keyfilik var

Böyle bir hukuksuzluk var, keyfilik var
YAYINLAMA: 23 Haziran 2020 / 21.01
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2020 / 21.50
Polis tarafından tehdit edildiğini Artı TV’ye anlatan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, ‘Baroların sistemi demokratik mi değil mi diye soranlar, Meclis’te yüzde 10 barajını uygulayan zihniyet’ dedi.

Baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılmak istenilen düzenlemeye karşı 60’a yakın baronun "Savunma Yürüyor" sloganıyla Kafasına kaskla vurulan ve darp edilen hukukçulardan olan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, saldırıları, yürüyüşlerindeki son durumu ve güvenlik güçlerinin tutumunu Artı TV’nin sabah programı Gün Başlıyor’da Nazım Alpman’a değerlendirdi. Başkentin ortasında bir hukuksuzluk yaşandığını dile getiren Şarklı, bir muhatap da bulamadıklarını belirtti.

Ankara’da tamamladıkları yürüyüşün engellenen son programını anlatan Şarklı, “Biz buraya 50 baro başkanıyla birlikte yurdun dört bir yanından yürüyen baro başkanlarıyız. İlk planda amacımız şehrin girişinden sembolik olarak bir 150 metre yürüyüp giriş yapmaktı, arkasından da toplu halde Anıtkabir ziyareti, arkasından da Meclis’i ziyaret edecektik. Ama dünden bu yana Ankara Emniyeti, şu anda da, üçlü bariyer, çevik kuvvet aracıyla aslında fiilen gözaltı durumu yaşatıyorlar. Tuvalet ihtiyacını bile bugün Büyükşehir Belediyesi (Ankara) seyyar tuvalet koymuş, onu bile zorlukla çıkardılar. Belediye çadır koyacaktı emniyet izin vermedi. Böyle bir hukuksuzluk var, keyfilik var” dedi.

“Polis amiri buradaki polis arkadaşlarla baro başkanlarını karşı karşıya getirmeye çalışan bir yapı var” diyen Antep Barosu Başkanı, “Özellikle buradaki emniyet amirleri çok sıkıntılı tipler. Provokasyon için ellerinden geleni yapıyorlar. Burada bulunan 40 tane baro başkanı o kadar rahatsız etmişler ki onları, provokasyon yaratmak terörize etmek için Ankara Emniyeti’ndeki bu sorunlu amirler ellerinden geleni yaptılar” diye belirtti. Kendisine yapılan saldırıyı anlatan ve tehdit edildiğini belirtti.  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *