ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Böyle adaletsizlik olur mu?

Böyle adaletsizlik olur mu?
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 21.40
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.40

Milletvekillerinin maaşlarını artırması karşısında hemen her kesimden insan aynı şeyi söylüyor:

Bir yandan kriz ve onun getirdiği sıkıntılar acımasızca sürerken, her üç kişiden biri icralıkken, milletvekillerinin maaş artırma yoluna gitmesinin utanç verici olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan vatandaşlar vekillerin bu davranışını adaletsizlik olarak değerlendirdi.

Zeki Keskin (Kırtasiyeci): “Aslında söyleyecek söz bulamıyorum. İşsizlik had safhada, millet açlık sınırında, milyonlarca esnaf işyerini kapatmış, hemen hemen her üç vatandaştan biri su, elektrik, BAĞ-KUR, SSK veya başka alış verişten dolayı icralık olurken, hapis yatarken, milleti sözde temsil edenlerin maaşlarını artırmalarına akıl erdir emiyor uz. Yani her şey bu kadar açık seçikken, ülke kan ağlarken milletvekilinin kendi maaşını artırma çabasında olması gerçekten utanç verici bir durum. Bu kadar olamaz” diye konuştu.

İbrahim Özkalkan (Tabelacı-reklamcı) : “Milletvekillerinin yaptığını tasvip etmek imkansız. Böyle adaletsizlik olur mu?. Bir yanda 120 milyon lira ile insanları geçinmeye zorlayacaksın, öbür yandan sen kendi maaşına bir çırpıda 800 milyon lira zam yapacaksın, bu olacak iş mi?. Ben burada üç işçi çalıştırıyorum evime harçlıksız gidiyorum. Cebimde param yok. İşler bu kadar kesatken, piyasa durmuşken diğer yandan milletvekili kendi zevkinde. Üstelik Türkiye bu kadar borç batağındayken yapılan maaş artışı niye? Ne yapmışlar da maaşlarını artırma gereğini duyuyorlar? Ülkeyi krizin içerisine soktular. Yaşanan bu olumsuzlukları yarattıkları için ödül olarak mı maaşlarını artırıyorlar? Bizim tek ümidimiz Cumhurbaşkanı. İnşallah bu maaş artışını geri gönderir. Çünkü gerçekten yaşam koşulları çok ağırlaştı. İnsanlar evine ekmek götürecek para bulamıyor, iş yok. Esnafız boş oturuyoruz. Milletvekili halkın temsilcisi diyoruz, ama halktan 40 kat fazla maaş alıyor Böyle adaletsizlik olmaz” diye konuştu.

Haşan Kaymaz (Trikotajcı): “Valla bunlarla ilgili konuşmak istemiyorum, çünkü sinir olmaya başladım. Ülkede böyle-sine bir kriz varken, insanlar işini ve işyerini kaybederken, işsizlik açlık giderek artarken, halkın alım gücü kalmazken milletvekili kalkıp maaşını artırıyor. O zaman bu ülkede her şey yolunda, hiçbir sorun yok, kriz de yok, ekonomi rayında, kimsenin bir sorunu yok galiba

Kaymaz, “Milletvekilleri ülkemiz için böyle bir tozpembe tablo çiziyor. Bu kadar olamaz. Bunlar hangi yüzle halkın içerisine inecek. Ne yapmak istiyorlar” diye tepki gösterdi.

Ekrem Mancılı (Spor mağzası): “Böyle bir zamanda milletvekillerinin maaşlarına zam ‘istemeleri doğru değil. Mecliste çok daha önemli yasalar yıllardır duruyor, ama milletvekilleri kendileri ile ilgili bir şey olduğundan onu jet hızıyla meclisten çıkarırlar. Bunlar yanlış ve haksızlık. İnsanlar çöpte ekmek arıyor, işsiz ve aç geziyor, milletvekili kalkıp maaşını artırıyor, bu olacak iş mi? Allah başımıza bir sahip göndersin de bizi bunlardan kurtarsın. Yoksa bunlar havayla cıva. Bunlarda iş yok, ülkeyi daha beter batağa sürüklediler” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *