ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Boşkarakol’daki yakıt pompası kalkıyor, meydan genişliyor

Boşkarakol’daki yakıt pompası kalkıyor, meydan genişliyor
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2021 / 13.35
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2021 / 13.35
Maarif Kavşağı’nda yer altı geçidi yapılacak

400 milyona mal olacak olan yeraltı çarşısı 8 yılda kendini finanse edecek. Gaziantep’te yaşayan insanlara huzursuzluk veren problemlerden biri de birkaç kavşağın, özellikle Maarif ve Doğumevi kavşaklarının şehir içi trafiğini altüst eden durumdur. Bu kavşaklara birer alt-üst geçit yaptırmayı düşünüyor musunuz? Sizce ne zaman ve nasıl mümkün olur?

Belediye Bşk. Ertuğ: Şehir içi otoparklar konusunda da söylediğim gibi. Doğum evi kavşağına bir otopark yapıyoruz. Bugünkü benzin istasyonunu ve onun bitişiğindeki arsaları da içine alacak 2000 metrekarelik bir otopark. Bu otoparkı hizmete açarken Doğumevi kavşağını da düzenleyerek otoların rahatça geçme ve dönüşlerini sağlayacak, orayı belirli ölçüde bir rahatlamaya kavuşturacağız.

Maarif kavşağına gelince, buranın tanzimi için toprağın altına gireceğiz. Projeleri ve fizibilite hesapları yapılmıştır. Burada bir alt geçit yapılacaktır. Hürriyet caddesi alttan geçecek. Atatürk bulvarı Suburcu istikameti de üstten bağlanacaktır. Alttan geçecek oflan Hürriyet caddesinin iki yanında, biri belediye pasajı, diğeri de Keyvahbey pasajı ile bağlantılı olacak 2 çarşı yapılacaktır. Burası kuyumcular çarşısı olacaktır. Böylece Belediye-Keyvanbey ve yeni yapılacak dükkanlarla birlikte Gaziantep büyük bir yeraltı çarşısına kavuşacaktır. Bu alt ve üst geçitle yeraltı çarşısı 400 milyona çıkabiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *