ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Borular hava yapınca evlere su saat 3:00’te ulaştı

Borular hava yapınca evlere su saat 3:00’te ulaştı
YAYINLAMA: 20 Eylül 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2022 / 14.09
Şehre dün su verildi

Bir haftadan beri devam eden Kartalkaya‘dan şehre Sunak neden duvarlarının onarımı önceki gün akşama doğru tamamlandı. Bilindiği gibi 16 dev su borusu patlamış, şehir bir hafta susuz kalmıştı.

Şehrin susuzluğunun azda olsa giderilmesi için zaman zaman eski kuyulardan bazı semtlere su verildi. Vatandaşlar susuzluktan perişan oldu. Şehir adeta koktu.

Dün sabah saat 4:00’ten itibaren şehre su basılmaya başlandı. Bir hafta boş kalan şehir içindeki Sungurları bu kez de hava yaptı. Saat 3:00’e kadar sporlarından havanın alınmasını çalışıldı. Şehir içi borularından hava yapmayan semtlere sabah saat 6:00’dan itibaren su gitmeye başladı. Diğer saatlerde su çoktan zevksiz ve az görüldü. Saat 15:00’ten itibaren şehrin su alamayan semti kalmadı.

Şehre Kartalkaya tesislerinden yeniden su basılmasına başlanması ve susuzluğun giderilmesi üzerine şehirde bayram havası yaşandı. Çölde su bulmuş kimseler gibi suya saldırıldı. Bir haftadır yapılamayan temizlikler yapıldı, çamaşırlar yıkandı.

Bilindiği gibi 16 dev su borusunun onarımı bir haftada bitirildi. Aslında bir ayda ancak bitirilebilirdi. Onarım ekiplerinin üstün gayreti vatandaşların takdirini kazandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *