ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Borsa Meclisi tasarıyı tartıştı

Borsa Meclisi tasarıyı tartıştı
YAYINLAMA: 13 Ocak 2022 / 16.35
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2022 / 16.35
Gaziantep ticaret borsası Meclisi olağan toplantısı yaptı. Ömer Çelik başkanlığında yapılan toplantıda 5590 sayılı yasanın güncellenmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Gaziantep ticaret borsası meclisinde halen tasarı halinde olan 5590 sayılı kanunun güncelleştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Meclis üyeleri toplantıda tasarıda yer alması gereken önerilerde bulunurken, tasarının eksik yönlerini vurguladı. Ticaret borsası meclis üyelerinin toplantıda gündem getirdiği öneriler, rapor halinde tasarı Komitesi ne iletilecek. Borsa başkanı Ömer Çelik, söz konusu tasarının ay içerisinde yasalaşacağını açıkladı.

Bu yıl bol mahsul bekleniyor

Gaziantep ticaret borsası Meclisi dün olağan toplantısı yaptı. Ömer Çelik başkanlığında yapılan meclis toplantısı meclis üyelerinin çoğu katıldı. Meclis başkanı Önder Okan ile borsalar başkanvekili ve Elazığ borsa başkanı Dursun El’in de katıldığı toplantıda, bu ay içerisinde yasallaşacak olan tasarı halindeki 5590 sayılı kanun hakkında üyelerin görüş ve önerilerini aldıklarını açıkladı. Borsa çalışanlarının Özlük hakları ile ilgili neler yapabilecekleri üzerinde tartışacaklarını söyleyen Çelik, bu yıl mahsulün iyi olması nedeniyle borsada işlemlerin beklenenin Üzerinde gerçekleşeceğini, bu durumda üreticilerin de yüzünün güleceğini açıkladı. Bu yıl buğday da normal artışın olmayacağını söyleyen Çelik, fiyatların da daha dengeli olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ürünler geç gelebilir

Havaların bu yıl yağışlı geçmesi nedeniyle ürünlerin geç olgunlaştı bu nedenle de Bursa’ya geç geleceğini söyleyen Ömer Çelik, süne mücadelesinin zamanında yapılmasının da önemine değindi. Türkiye odalar ve Borsalar Birliği’nin personel emekli sandığı vakfı Genel Kurulu’nda bölgeyi temsil eden ticaret borsası başkanı Ömer Çelik, yapılan seçimde personel emekli sandığı vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Çelik’in bu göreve seçilmesinin Gaziantep’in bölgenin temsil gücünü artırdığını vurguladı.

Personel emekli sandığı vakfı yönetim kuruluna Türkiye genelinde seçilen üç kişiden birinin Çelik’in olmasının bölge açısından ayrıca önem ve gurur verici olduğu ifade edildi. Bu arada Ömer Çelik’in İzmir’e bir süre önce kurulan vadeli işlem ve opsiyon borsası yönetim kuruluna da seçilerek Gaziantep Borsasının Türkiye genelindeki Etkisini daha da arttırdığına dikkat çekildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *