ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Borçsuz belediye kamu malını satmamalı”

“Borçsuz belediye kamu malını satmamalı”
YAYINLAMA: 28 Haziran 2020 / 17.56
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2020 / 17.56

Şehitkamil Belediyesinin bütçe görüşmesi yine ertelenirken 2002 yılı tarifesi kabul edildi. Gündeme 8 ayrı imar tadilatı değişikliği ile ilgili madde atıldı. Mecliste, Güvenevler’de market yeri satışına dair basında yer alan, DSP’lilerin ret oyu vermeleriyle ilgili haber nedeniyle, oturum başkanı Mehmet Bozgeyik ile DSP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Şehitkamil Belediye Meclisinin Ekim ayı 4. olağan oturumu dün Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’in başkanlığında yapıldı.

Oturumda 6 madde görüşülürken, 8 ayrı madde de gündeme alındı. Gündemin ilk maddesini oluşturan ‘2002 Yılı Tarifesi’ kabul, 2002 Mali Yılı Bütçesi ise hazır olmadığı için bir sonraki oturuma ertelendi. Küçük Sanayi Tesisindeki imar tadilatı kabul edildi. Çıksorut Mahallesi’ndeki Konut dışı kentsel çalışma alanı tadilatı da kabul edildi.

Burada bütçenin iki oturumdan bu yana halen hazır olmamasını eleştiren DSP’li Kamil Ayan, oturduğu yerden, “Herhalde üretken, yatırıma dönük bir bütçe hazırlandığı için bu kadar gecikiyor, yoksa şimdiye çoktan hazır olması gerekti” diye konuştu. Başkan Bozgeyik buna yanıt vermeyerek, Ayan’ın Güvenevler’de market yeri satışıyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek, yatırımı engellemekle suçladı. Ayan ise borçsuz bir belediyenin kamu malını satmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.

Emek Mahallesi’nde iki yıl önce uzay çatılı pazar yeri ile ilgili satış gündeme geldiğinde CHP’li Akif Keretli’nin söz alarak olaya muhalefet ettiğini hatırlatan Ayan, aynı kişinin market satış yeri satışında ‘Evet’ oyu kullanmasına da anlam veremediğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *