ANASAYFA arrow right Ekonomi

Borçlar, uzun vadeli yapılandırılmalı, faizsiz kredi verilmeli

Borçlar, uzun vadeli yapılandırılmalı, faizsiz kredi verilmeli
YAYINLAMA: 03 Haziran 2021 / 21.08
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2021 / 21.17
1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte birçok sektör gibi konaklama ve turizm sektörü de hareketlenmeye başladı

Her sektör gibi konaklama ve turizm sektörü de pandeminin başladığı 2020 yılının Mart ayından beri sıkıntılı bir süreç geçiriyordu, ancak sektör, 1 Haziran normalleşmeyle beraber toparlanma sürecine girdi. Taleplerini her platforma dile getiren sektör temsilcileri ise işlerin açıldığını fakat, borçların uzun vadeli olarak yapılandırılmasını ve faizsiz kredi verilmesini istedi. 

Sektör olarak turizm sezonundan umutluyuz

Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 50’nin üzerine çıktığını kaydeden Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Sektör olarak turizm sezonundan umutluyuz” dedi.

Otellerde doluluk oranı yüzde 50’nin üzerine çıktı

Başkan Yılmaz, turizm, otelcilik ve konaklama sektörünün yaklaşık 15 aydan beri çok sıkıntı yaşadığını hatırlattı. “15 ve 17 gün tam kapanmanın yanı sıra hafta sonu yasaklardan dolayı haftanın 3 günü müşteri gelmiyordu. Yani ayda 16 gün gelirimiz, 30 gün giderimiz vardı. 1 Haziran tarihi itibariyle başlayan kontrollü normalleşme ile işler açıldı ve bu hafta sektörde bir hareketlilik başladı. Otellerde ki doluluk oranı yüzde 50’nin üzerine çıktı” ifadelerini kullandı.

Bu zorlu süreç içerisinde birçok personel iş bıraktı

Bu zorlu süreç içerisinde birçok personelin iş bıraktığının altını çizen Yılmaz,

“Bu hafta bir hareketlilik başladı, lakin bu defa personel sıkıntı yaşanmaya başlandı. Daha iyi hizmet vermek için tecrübeli personel olması lazım. Personel sıkıntısını kendi yetiştirdiğimiz personelle giderebiliriz. 15 aylık zararı kapatmak kolay değil. Otellerin açılmasıyla hemen kazanç gelmeyecek. Dolayısıyla 15 aylık açığımızı kapatmak için turizm otelcilik ve konaklama sektörüne yönelik yeni destek paketi açıklanmasını, acilen uzun vadeli faizsiz kredi desteği verilmesini talep ediyoruz. Verilecek destek ile daha iyi hizmet verebiliriz” açıklamasını yaptı.

Otel fiyatları doluluk oranına ve piyasanın hareketliliğine bağlı

Otel fiyatlarının, doluluk oranına ve piyasanın hareketliliğine bağlı olduğuna dikkat çeken Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Piyasa hareketli ve müşteri potansiyeli yüksek olursa otel fiyatları da yükselecektir, ama piyasa hareketli olmazsa fiyatlarda da bir artış yaşanmaz. Girdi maliyetlerimiz gün geçtikçe artıyor. Gıda ürünlerinden dezenfektan ürünlerine, elektrik, su, doğal gaz faturaları kadar A’dan Z’ye kadar kullandığımız tüm ürünlerin fiyatı iki katına çıktı. Çünkü bu ürünler dolara bağlı olduğundan ani bir kıpırdanmadan hemen etkileniyorlar. O nedenle çok zor bir süreçten geçtik ve bu zor süreç halen devam ediyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *