ANASAYFA arrow right Ekonomi

'Borç teklifi Ekim'de Meclis'e gelecek'

'Borç teklifi Ekim'de Meclis'e gelecek'
YAYINLAMA: 23 Eylül 2020 / 16.46
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2020 / 16.46
AKP’nin ekonomi kurmayları tarafından hazırlandığı belirtilen borç yapılandırmaya ilişkin teklifin Ekim ayında TBMM gündemine getirileceği iddia edildi.

Pandemi sebebiyle ertelenen borçlarda ödeme dönemi kapıya dayanırken, hükümetin borç yapılandırmaya ilişkin bir teklif üzerinde çalıştığı ve bunu Ekim ayında Meclis gündemine getireceği ileri sürüldü.

AKP’nin ekonomi kurmaylarının, Coronavirus pandemisi sebebiyle uygulamaya konulan borç ertelemesinin uzatılmasının yeterli olmayacağını ve yeni bir yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu gündeme getirdiği öğrenildi. Bunun üzerine yapılacak çalışmanın, vergi ve prim borçlarının yanı sıra köprü geçiş cezaları ve trafik cezaları dâhil olmak üzere, devlete olan birçok borcun yeniden yapılandırılmasını içereceği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun AKP kurmaylarına dayandırdığı habere göre gündeme gelen teklifin; söz konusu borçların ana paralarının taksitlendirilerek ödenmesini, borçlara ait gecikme faizi ve cezalarının bir bölümünün silinmesini ve kalan bölümünün uzun vadelere yayılarak taksitlendirilmesini öngörüyor. Ayrıca bir önceki borç yapılandırılması şartlarını ihlal ederek hakkını kaybedenlerin de yeni uygulama kapsamasına alınmasının planlandığı belirtiliyor.

AKP kurmaylarının, borç yapılandırmaya ilişkin çalışmaların somutlaşmasından sonra, konunun ekim ayında Meclis gündemine geleceğini söylediği iddia edildi. e-Haciz uygulaması sebebiyle yaşanan problemlerin de gündeme getirildiği ifade edildi. Küçük esnaf başta olmak üzere, vergi ve prim borcu ödenemediği için banka hesaplarının otomatik olarak bloke edildiğini kaydeden AKP’nin ekonomi kurmaylarının “Bu kişiler çaresiz kalıyor. Çoğu iş yapamıyor. Alt sektörler de zor durumda. Bir de hesapları bloke olunca hiç kımıldayamıyorlar. O sebeple uzun vadeli, aylık ödemelerin az olacağı bir plan üzerinde duruluyor” dediği aktarıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *