ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bölgeyi yakından tanımak istiyoruz”

“Bölgeyi yakından tanımak istiyoruz”
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2022 / 14.12
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2022 / 14.12
Hindistan ile Türk işadamları arasında ticari ilişkilerin değişmesi amacıyla Hindistan Büyükelçi Aloke Sen ve Ticaret Müsteşarı Manoj Bharti Gaziantep e geldi. Büyükelçi Aloke Sen bölgeyi daha yakından tanımak istediklerini açıkladı.

İncelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Büyükelçi Aloke Sen, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve GTO Başkanı Mehmet Aslan’ı ayrı ayrı ziyaret etti. Hindistan Büyükelçi Aloke Sen Başkan Celal Doğan’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hindistan Büyükelçisi Sen, “Gaziantep’le ilgili çok güzel şeyler duymuştum. Bu ziyaretimin sebebi bölgeyi tanımak ve bölge insanının misafirperverliğini görmekti. Sanırım kısa da olsa bu ziyaretle her şeyi görebildim. Çok memnun oldum. Amacımız karşılıklı ticari işbirliğini geliştirmek” dedi.

Celal Doğan da Hindistan’ın Asya’nın güneyinde dünyanın en büyük yedinci ve en kalabalık ikinci ülkesi konumunda olduğunu belirterek, “Hindistan’da ekonomiden ziyade siyasal anlamda demokratik bir yaşamın ön planda tutulması güzel bir davranış. Ziyaret kapsamın da Büyükelçinin yöreyi görmesi, sanayi ve ticari alanlarını gezmesi önemli. Hindistan’da son zamanlarda özellikle teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeleri ve büyüyen ekonomiyi yakından takip ediyor ve izliyoruz. Hindistan ile Gaziantep arasında ticari ve kültürel alanda ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz” dedi.

Hindistan Büyükelçisi Aloke Sen ve Ticaret Müsteşarı Manoj Bharti daha sonra Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan’ı ziyaret etti. Aslan, ziyaretten memnun olduklarını belirterek, “Asya coğrafyasında önemli bir rol oynayan Hindistan ile Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü oluşturan Türkiye arasındaki ilişkilerin ekonomileri başta olmak üzere her alanda gelişmesi hepimizin de bildiği gibi kıtalararası istikrar ve gelişimin sağlanmasında büyük katkı sağlayacaktır.

Coğrafi olarak Türkiye’den uzakta olmasına rağmen, kalben bize çok yakın olan Hindistan ve ülkemiz arasında sağlam temele oturan bir dostluk bağı vardır. Bu temel üzerine ilişkilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğinden eminiz. Ancak, Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkiler tüm çaba ve çalışmalara rağmen maalesef oldukça sınırlı bir düzeydedir. Her iki ülkenin dış pazara sundukları malların benzerliği, coğrafi uzaklık, bankacılık sisteminde karşılaşılan zorluklar, sınırlılığın başlıca nedenlerini oluşturmaktadır. Bundan dolayı Hindistan ile ticari ve ekonomik ilişkiler potansiyelin oldukça altında seyretmektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *