ANASAYFA arrow right Güncel

"Bölge ihracatçılarımız, 2020 yılında da yüzlerimizi güldürdü"

"Bölge ihracatçılarımız, 2020 yılında da yüzlerimizi güldürdü"
YAYINLAMA: 06 Ocak 2021 / 20.37
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2021 / 20.37
2020 yılını değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, covid-19 salgınının ekonominin çarklarını sekteye uğrattığını belirterek, devletin salgın yönetimindeki başarısından kaynaklı 2020 yılındaki güçlüklerin başarıyla bertaraf edildiğini ifade etti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, 2020 yılının ekonomi, ihracat ve sanayi verilerini değerlendirdi. Her anlamda zorlu bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, 2020 yılına dair değerlendirmelerde bulundu. Covid-19'un ekonominin çarklarını sekteye uğrattığını söyleyen Kileci; “Bir olay çok geniş çapta etkili olursa küresel ekonomide zincirleme bir reaksiyon gelişir ve o olayın tetiklediği birçok hadise meydana gelir. Covid-19 salgını da aynen böyle oldu. Dünyada etkileri yeni yeni silinmeye başlayan ABD Mortgage Sisteminin sebep olduğu 2008 krizine benzer olarak Covid-19, ticarette durdurulamayacak bir olaylar zincirinin başını çekti. Karar alıcılar, ulusal sağlık politikaları gereği sınırlarını kapattı. İşte tüm hikâye bu noktada başladı. Nakit akışı ve tedarik zincirleri bozuldu. Üretici ve ihracatçı da bundan doğrudan etkilendi” ifadelerini kullandı.

"2020 yılının güçlükleri başarıyla bertaraf edilmiştir"

Türkiye’nin bu krizi, sürecin başından beri iyi yönettiğini hatırlatan Başkan Kileci; “Devletimiz salgının başından itibaren aldığı gerek sosyal gerek ekonomik tedbirlerle hem halk sağlığının korunması hem de milli ekonominin bu zorlu dönemi en az zararla atlatması için çalışmıştır. Pandeminin kaçınılmaz etkileri ülkemize de uğramakla beraber, 2020 yılının güçlükleri başarıyla bertaraf edilmiştir diye düşünüyorum. Covid-19’un etkilerinin görülmeye başlanmasından itibaren peşi sıra gelen İş’e Devam Kredi Desteği, Sosyal Koruma Kalkanı Paketi, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi gibi birçok destekle devletimiz üreticinin, ihracatçının ve esnafın yanında olmuştur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *