ANASAYFA arrow right Güncel

Boğaziçi'nde rektörü protesto eden 17 öğrenci gözaltında

Boğaziçi'nde rektörü protesto eden 17 öğrenci gözaltında
YAYINLAMA: 05 Ocak 2021 / 17.40
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2021 / 17.40
Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atamasını dün düzenlenen eylemde protesto eden 17 öğrenci bu sabah gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atamasını dün düzenlenen eylemde protesto eden 17 öğrenci bu sabah gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yaptığı açıklamada "Dün Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen bir protesto gösterisi sırasında Türk polisine yönelik hadsiz, şımarık ve nereden kurgulandığı belli olan bir slogan Boğaziçi'nin kendine ait saygınlığına yakışmamıştır. Gözaltına alınan 17 kişiden sadece ikisi Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. 'Katil polis' diye bağırıldığını gördük, polise tekme atıldığını gördük. Dolayısıyla bunların gereği yapılacak" dedi.

bianet'e bilgi veren avukat Çağan Yazıcı, emniyette tutulan 17 kişi hakkında iki günlük gözaltı süresi kararı olduğunu belirtti. 

Öğrenci Kolektifleri'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Boğaziçi'nde kayyumu protesto eden üniversiteliler sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Dördü Öğrenci Kolektifleri'nden çok sayıda üniversiteli gözaltında. Polisin elinde uzun bir liste olduğu tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *