ANASAYFA arrow right Güncel

Boğaziçi'nde öğrencilere polis biber gazıyla saldırdı

Boğaziçi'nde öğrencilere polis biber gazıyla saldırdı
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 21.29
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 21.29
Boğaziçi Dayanışması'nın çağrısıyla okulun Güney Kampüs'te buluşan öğrenciler, AKP milletvekili aday adayı da olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı tarafından yeni rektör olarak atanmasını protesto etti. Polis öğrencilere müdahale etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atamasına karşı tepkiler devam ediyor. Bugün saat 14.00'te üniversitenin Güney Kampüsü'nde bir araya gelen bağımsız öğrenci platformu Boğaziçi Dayanışması, atamayı protesto etti.

"Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kayyumu atandı, sermayedar ve AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu. Hiç uzatmadan söyleyelim, Bulu rektörümüz değildir, kayyum rektör istemiyoruz" diyen Boğaziçi Dayanışması, Prof. Dr. Melih Bulu'yu istifaya çağırdı.

Yüzlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin katıldığı protesto gösterisinde "Kayyum rektör istemiyoruz", "Ferman devletin, ünivetsiteler bizimdir", "Melih baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganları atıldı, "Anlatsana Melih neden sen?" dövizleri taşındı. 

Boğaziçililerin gösterisine İstanbul Üniversiteliler, ODTÜ'lüler ve İTÜ'lüler de katıldı. Dayanışmanın protestosunu Bimeks işçileri de "İşçi gençlik el ele" diyerek destek verdi.

Dayanışmanın düzenlediği forum sırasında polis öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin üzerine biber gazı sıkan polis, ayrıca haberi takip etmeye çalışan gazetecilerin bulunduğu yere plastik kurşun sıktı, bazı gazetecileri tartakladı. Öğrencilerin beklemekten vazgeçmemesi üzerine polis tekrar biber gazıyla müdahale etti, bazı öğrencileri darp etti. 

Ayrıca polis öğrenciler yaptığı müdahaleden sonra öğrenciler içeriye giremesin diye Boğaziçi Üniversitesi'nin kapını "kelepçeledi".

Melih Bulu kimdir?

17 Ocak 2020'de Haliç Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Bu görevde bir yılı tamamlamadan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

2016 ile 2019 yılları arasında İstinye Üniversitesi'nde dekan ve rektörlük yaptı.

2010 ile 2016 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi'nde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü'nde bölüm başkanı olarak idari görev aldı.

2002'de AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucusu, 2015'te de AKP İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı oldu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü 1992 yılında tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yaptı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *